Gå til hovedindhold
Sport

Nyt løbe-initiativ: Running Cup skal få løberne ud af busken

09-03-2018 KL. 13:10
Empty

Det er med håbet om at få mange flere ud at løbe,
at Skive AM har indført et nyt løbskoncept som afløser for
de imageplagede Serieløb.
Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Motionsafdelingen i Skive AM har bakset med et imageproblem. Deltagerne til rækken af Serieløb er stille og roligt faldet fra, og i klubben har man mange gange måtte lægge ører til, at det var fordi Serieløbene kun var for de hurtigste.

Desuden var der et handicap-system, som i måske overdreven grad favoriserede de ældre løbere.

- Serieløbene havde fået det image, at de ikke var for alle, og ikke for dem som ikke kunne løbe hele vejen. Og det var et image, vi ikke kunne få væk, siger Finn Andersen fra Motionsafdelingen som begrundelse for, at Serieløbene nu er nedlagt og erstattet af en helt ny løbsserie ud fra et andet koncept.

Serien hedder nu Running Cup Skive 2018. Den består af fem løb hen over året med det første lørdag den 24. marts, hvor der bydes på crossløb i Krabbes­holm Skov.

Og der løbes ud fra et nyt system, hvor deltagerne er inddelt i syv forskellige aldersgrupper og dermed kan konkurrere blandt jævnaldrende om hæder og ære.

Præmier er der dog også. Når serien er afsluttet i oktober, er der præmier til vinderne af hver klasse, og der vil også være præmier til nummer 2 og 3, hvis der er flere end fem deltagere i en klasse.

For hvert løb tildeles deltagerne et antal point alt efter deres placering, og til slut tælles de tre bedste placeringer sammen for at give et samlet resultat.

Dermed er der mulighed for at stå over eller være forhindret i to af de fem løb, som er ganske varierede.

Således er der blandt andet et lille trail-løb i Krabbesholm på programmet lørdag den 14. april.

- Det er jo blevet vildt moderne, så det kommer til at gå over stok og sten i skoven. Vi har købt nogle nye skilte, som dem ejendomsmæglere bruger til at sætte uden for huse, der er til salg, så vi sagtens kan mærke ruten op, selv om løberne kommer uden for stierne, siger Finn Andersen.

Det koster 100 kroner at tilmelde sig løbsserien, og det er der allerede 22, som har gjort online.

- Vi vil blive rigtig glad, hvis der kommer 100, men jeg har en målsætning om 75. Vi har dog 300 elektroniske chips til tidtagning, så der kan sagtens komme flere.

Serieløbene plejede at samle 30-40 deltagere.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland