Gå til hovedindhold
Erhverv

Nyt mesterlære-tilbud fra virksomhed: Sosu-elever får løn under uddannelsen

22-01-2020 KL. 15:08
Empty

Kær.dk er klar med et mesterlærehold (billedet). Eleverne får løn hos virksomheden også mens de er på skole. Foto: Kær.dk

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Kær.dk, der driver privat hjemmepleje i Skive, Holstebro og Lemvig Kommuner, laver nu - som den første sosu-virksomhed i Danmark - sit eget mesterlærehold for sosu-elever.

Tilbage i efteråret 2019 tog direktør for Kær.dk Dorthe Lund beslutningen om, at de gode ufaglærte medarbejdere, som er ansat i virksomheden, nu skulle tilbydes uddannelsen som sosu-hjælper. Det har resulteret i, at 15 ufaglærte i denne uge har taget hul på forløbet - 14 kvinder og én mand.

Det særlige ved den nye mesterlære er, at Kær.dk står for grundforløbet, og ansætter de nye elever i 37 timers uger på en to-årig kontrakt.

- Det er ofte sådan, at man i denne branche arbejder 30 timer, så nogle af dem går faktisk op i løn. Og de skal ikke klare sig for en SU, for halvdelen af tiden kører de jo stadig for os , siger Jannie Lund Gade, der er HR- & kommunikationschef hos Kær.dk.

Mange ufaglærte er beskæftiget inden for sosu-branchen, for at kunne få vagtplanerne til at gå op. Men uanset hvor dygtige de ufaglærte er, så er Kær.dk forpligtet til - overfor de respektive kommuner, de arbejder i - indenfor et års ansættelse at have en uddannelsesplan klar for de ufaglærte.

Social- og sundhedsskolen har flere gange luftet tanken for Kær.dk om at lave en ny mesterlære, men det er strandet på, at der ikke kunne skaffes elever nok fra Skive, Holstebro, Herning, Struer, og Lemvig. Men så var det, at Dorthe Lund tog en beslutning, som hun erkender, har givet hende nogle søvnløse nætter.

- Prognosen siger, at der måske er sosu-hjælpere nok i 2028, men det kan vi jo ikke vente på. Vi ekspanderer, og har brug for endnu flere medarbejdere. Så jeg sagde til social- og sundhedsskolen, at så kunne vi i Kær.dk da selv skaffe elever nok til et hold, fortæller hun .

38-årige Helle Przybylska er uddannet sosu-hjælper fra år 2000, og har også en uddannelse som vejleder. Hun har kørt som sådan i 10 år for Skive Kommune, inden hun den 1. marts 2019 blev ansat til at være planlægger for Kær.dk i Skive-afdelingen. Nu skal hun være vejleder for nogle af de seks elever på holdet, der bliver tilknyttet Skive afdelingen.

- Jeg synes, det er vildt spændende, og jeg går også og blærer mig med, at jeg er med til at starte noget helt nyt op. Jeg kender mange indenfor pleje-området i hele landet, og mange har sagt, at det er flot, at vi går forrest, og at andre burde gøre det samme. Det er da vildt sejt, og jeg glæder mig til at komme i gang, fortæller hun i en pressemeddelelse fra Kær.dk.

tj

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland