Gå til hovedindhold
Lokalt

Nyt spisested er til gene for naboer: Støj og lugtgener skal væk

10-08-2018 KL. 14:24
Empty

Bryggeriet i Skive er blevet godt modtaget af mange. Problemer med lugt og støj fra ventilation bliver der taget hånd om. Foto: Bryggeriet

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Ejerne af Danske Bank-huset i Skive vil eliminere støj og lugt fra huset.

Sidst i april åbnede baren og spisestedet Bryggeriet i bygningen. Den har givet masser af gæster og dermed også gang i Bryggeriets ventilationsanlæg. Det har beboere i et nabohus i Torvegade bemærket, og de kontaktede Skive Kommune. Derfor har man nu fundet en løsning.

- Når Bryggeriet er åben, kan vi høre en brummende støj fra ventilationsanlægget og ofte også lugt af friture. Det er ret irriterende, fortæller Thomas Hansen, der bor i Torvegade.

Skive Kommune kontaktede ejerne af Danske Bank-huset.

- De har lovet af føre aftrækket op over taget og støjdæmpe det. I efteråret vil de få etableret et trappetårn på nordsiden af huset, og udsugningsanlægget vil blive integreret i det trappetårn, oplyser Gert Havgaard, teamleder hos Skive Kommune.

Knud Bjerre, en af ejerne, bekræfter.

- Nu bestiller vi et trappetårn til nordsiden af huset. Det vil blive lavet i løbet af efteråret, og det bliver fem etager højt, så det er på plads, når håndværkere næste år går i gang med at forhøje huset, oplyser Knud Bjerre.

Da Bryggeriet åbnede, blev luften fra ventilationsanlægget blæst lige ud af muren. Nu er der monteret en skorsten.

- Det har dæmpet støjen en smule, men vi kan stadig lugte friture, fortæller Thomas Hansen.

Bryggeriets ventilationsanlæg kører kun i åbningstiden. En weekend glemte medarbejdere at slukke det ved lukketid. Det førte til en klage til Skive Kommune. Ejerne beklagede og lovede at sikre, at det ikke vil gentage sig, og at ventilationen i det hele taget vil blive slukket, når den ikke bruges.

Tilføjelse: Bryggeriet oplyser i en kommentar på Facebook, at støj- og lugtgenerne blev afhjulpet fredag morgen:

Problemet er allerede løst, da der er sat lyddæmper på og "skorstenen" er blevet forlænget til op over tagryggen. Det skete i morges.

 

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Kæmpe fremmøde: Fjernvarme-bestyrelse ville fritages for ansvar, men trak forslag Kæmpe fremmøde: Fjernvarme-bestyrelse ville fritages for ansvar, men trak forslag

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland