Gå til hovedindhold
Lokalt

Nyvalgt SF-næstformand flytter til limfjordsøen: »Fur vil give mig ro«

07-06-2019 KL. 11:53
Empty
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Med 6.285 personlige stemmer blev det som ventet til nyvalg af 29-årige Signe Munk til Folketinget - og den store forandring indbefatter også det private liv.

Signe Munk, der som 19-årig blev valgt til Viborg Byråd, sælger nu sin lejlighed i København for at bo sammen med sin kæreste på Fur.

- Der kommer til at gå en del tid med at rejse frem og tilbage, men det skal vi have fundet en løsning på, siger Signe Munk, der er sit partis næstformand.

Hun er også sygeplejerskestuderende, og lige nu har Signe Munk orlov fra studiet. Frem til 1. januar 2014 var Signe Munk medlem af Viborg Byråd, og siden har hun især gjort en stor indsats i partiorganisationen.

- Jeg flyttede til København, fordi jeg skulle være næstformand i SF, og der var brug for, at jeg var tæt på partisekretariatet. Nu er det helt rigtige for mig at følge min kæreste til Fur, og jeg har længe haft det sådan, at jeg gerne ville tilbage til Jylland, forklarer Signe Munk.

Allerede torsdag morgen rejste hun derfor til Christiansborg for at ledsage Pia Olsen Dyhr, da partiet skulle deltage i dronningerunden.

Her har SF anbefalet en regering, der kommer til at bestå af flere partier end socialdemokraterne.

- Nu venter vi på at høre fra Mette Frederiksen, og vi går efter at få gennemført så meget som muligt af vores politik. Vi vil gerne have en bindende klimalov, højere normering i daginstitutionerne og fjernet kontanthjælpsloftet, slår Signe Munk fast.

Sidst på formiddagen mødes den nye folketingsgruppe for første gang, og siden det stod klart, at Signe Munk var blevet valgt, har hun haft travlt med at sørge for, at valgplakater blev taget ned, besvare hilsner og tage imod blomsterbuketter.

Og så er det internt i partiet blevet drøftet, hvordan SF opnår så gode resultater som muligt.

- Jeg har ikke haft tid til at fejre, men jeg begynder at kunne mærke, at skuldrene langsomt falder ned. Jeg satser på at få hvilet ud i pinsen, forklarer Signe Munk.

Især glæder hun sig til at komme til Fur.

- Det er virkelig et fantastisk sted. Naturen er meget smuk og varieret på øen, og jeg glæder mig til at komme til at bo tæt på vandet. Luften er anderledes, fjorden dufter af salt og jeg har brug for plads omkring mig. Jeg glæder mig også til at komme til et bo i et aktivt lokalsamfund, hvor man har vænnet sig til, at hvis der skal ske noget, må man selv tage fast. Jeg er sikker på, at Fur kommer til at give mig ro, siger Signe Munk.

SF opnåede stor fremgang ved valget, og partiet opnåede 14 mandater.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland