Gå til hovedindhold
Lokalt

Øjebæ på teaterplads afløses af arkitekttegnet værested

15-06-2018 KL. 12:53
Empty

Her ses forslaget til det nye, permanente værested på Theaterpladsen, som skal placeres, hvor den nuværende skurvogn er placeret. Værestedet bliver skærmet af et lille stakit, beplantning og en port med toilet. Tegning: Arkitekt Søren Yde

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Theaterpladsen i Skive står nu flot og færdig efter renoveringen.

Dog vil de fleste nok være enige i, at det opstillede skur over for teatrets hovedindgang skæmmer æstetikken og det samlede indtryk en del.

Men nu er der godt nyt: Et arkitekttegnet værested er snart på vej til pladsen som erstatning for skuret.

- Efter planen vil det stå klar midt i september, oplyser Niels Ole D. Nielsen (S), der er formand for kommunens sundheds- og socialudvalg.

Gennem adskillige år har Theaterpladsen - især i sommerhalvåret - været samlingssted for en gruppe af byens stofmisbrugere og alkoholikere.

Blandt andet fordi pladsen ligger tæt på Midtpunkt Døgnkiosk i Sallinggade, hvor man let kan komme til høkerne.

Både det omgivende samfund og misbrugerne selv har gennem længere tid efterlyst en løsning, hvor det - til tider - temmelig højrøstede klientel kunne drikke øl på Theaterpladsen, uden at byens øvrige borgere følte sig generet af det.

I 2015 besluttede kommunens politikere derfor, at der skulle etableres et værested.

Værestedet skulle dog først etableres i forbindelse med renoveringen af Theaterpladsen.

Derfor opstillede kommunen i 2016 en midlertidig løsning indtil da: Et mobilt og temmelig nødtørftigt skur.

Men nu er et permanent værested altså lige på trapperne.

Værestedet får en lille indgangsport, hvori der er bygget et toilet.

Går man igennem porten, kommer man til et lille udeareal/terrasse og dernæst til selve bygningen.

Udearealet er skærmet af dels et tyndt stakit og dels beplantning, således at både brugerne af værestedet og omgivelserne kan føle sig ugenerede.

- Det bliver super pænt, siger Trine Brøcker, sundhedschef i Skive Kommune.

- Det har været vigtigt for alle - både brugerne, naboerne og teatret - at det også var noget, der blev pænere at se på, siger sundhedschefen om erstatningen for det nuværende skur.

- Vi har ønsket, at det skulle være pænt nok til at passe ind i den øvrige fornyelse (på Theaterpladsen, red.), tilføjer Trine Brøcker.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland