Gå til hovedindhold
Ritzau Politik

Olsen Dyhr: Støjberg bør undskylde afskyelig sumpudtalelse

22-11-2020 KL. 14:35
Næstformand Inger Støjberg (V) ses her ved demonstrationen mod regeringen lørdag i Aarhus, hvor hun kom med en udtalelse om statsminister Mette Frederiksen (S), der har vakt forargelse på Christiansborg.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Vi skal have drænet sumpen fyldt med Mette Frederiksens magtarrogance.

Sådan lød det lørdag fra Venstres næstformand, Inger Støjberg, da hun talte ved en demonstration mod regeringen i Aarhus.

Venstre mener, at statsminister Mette Frederiksen (S) bør erkende sit ansvar i sagen om aflivningen af alle danske mink.

Udtrykket med at dræne sumpen har vakt opsigt i politiske kredse. Ikke mindst fordi det har været hyppigt anvendt af USA's præsident, Donald Trump, i hans opgør med centraladministrationen i Washington.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, mener, at Inger Støjberg laver en helt urimelig sammenligning ved at drage paralleller mellem Danmark og USA, som i de fire år med Trump som præsident er blevet splittet endnu mere end før.

- Jeg synes, det er afskyeligt. Og jeg synes, at Inger Støjberg bør gå ud og trække sine ord i sig.

- Vi har ikke brug for et polariseret Danmark på samme måde, som vi ser i USA.

- Det er fair nok, at vi er meget uenige, for vi er ikke kun lidt uenige, vi er meget uenige lige nu. Men vi er nødt til at holde diskussionen på bolden og ikke på manden, siger Pia Olsen Dyhr.

Udtrykket at dræne sumpen er tidligere blandt andet blevet brugt af den tidligere præsident i USA Ronald Reagan. Ingen har dog brugt det så ofte som Donald Trump.

Spørgsmål: Er det fordi, man kobler det op på ham, og det han står for, i forhold til centraladministrationen i Washington, at det vækker så stor røre?

- For det første er det fordi, det bliver forbundet med Trump og centraladministrationen i USA. Og jeg synes slet ikke, at man kan sammenligne med Danmark, siger Pia Olsen Dyhr.

- Men for mig handler det egentlig om en dybere årsag, fordi hun (Inger Støjberg, red.) er i gang med at afmontere vores demokratiske dialog, hvis vi dæmoniserer hinanden.

- Det er bekymrende, for vi er faktisk nødt til at stå sammen lige nu i den krise, vi står i, og finde fælles løsninger. Og det lægger det her ikke op til, siger hun.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har søndag sagt til TV2, at han ikke har hørt udmeldingen fra Inger Støjberg.

- Jeg har hørt det anvendt af den nu snart heldigvis forhenværende præsident i Amerika.

- Det, han mente med det, det kan jeg forsikre, at det mener Venstre ikke, siger Jakob Ellemann-Jensen til TV2.

Spørgsmål: Hvad siger du til det, Jakob Ellemann-Jensen har sagt?

- Jeg er glad for det, Jakob Ellemann siger. Jeg synes også, Jakob Ellemann klart skal kræve, at Inger Støjberg går ud og siger undskyld, siger Pia Olsen Dyhr.

De Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, har også bedt om, at Venstre tager afstand fra Inger Støjbergs udtalelse.

- Vi skal løse problemerne. Komme til bunds i lovbrud. Ja! Men det dér? Det er splittelse i sin essens. I ved det. Vi har set det. Bliv ikke til GOP (det republikanske parti, red.), skriver hun på Twitter.

Også den tidligere Venstreminister Søren Pind har på Twitter kommenteret udtalelsen fra Støjberg.

- "Dræne sumpen ..." Hvad sker der for mit gode gamle parti, spørger Søren Pind.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland