Gå til hovedindhold
Debat

Om eftervederlag

16-04-2018 KL. 13:09
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Lige en kommentar til Folkebladets leder i lørdagsavisen om Morten Kabels eftervederlag.

Selvfølgelig skal man ikke have dobbeltløn for et tillidshverv. Derfor har ELs nye borgmester i Kbh også klart sagt, at den dag hun holder - senest efter to perioder pga Els rotationsregler - , har hun allerede forlods frasagt sig eftervederlag. Og på ELs kommende årsmøde er der forslag om at ændre reglerne, så det ikke kan lade sig gøre at modtage eftervederlag, hvis man går direkte til et andet lønnet job. Det er det fremadrettede, synspunkter jeg i øvrigt ikke har set hos noget andet parti.

Ifht. det konkrete tilfælde med Morten Kabel, så gik ELs Københavnsbestyrelse (det Folkebladet kalder »partiets folk«) ud og sagde, at de ville indstille til generalforsamlingen at de 130.000 kr. i partiskat, skulle gå til et velgørende formål. Men i EL er det de demokratiske forsamlinger, der har den endelige afgørelse, så forslaget opnåede ikke flertal. Det kan man mene om, hvad man vil, men det er resultatet af det medlemsdemokrati, der er afgørende i Els måde at arbejde på.

Hvad det så har med at være særlig »god ved de svage« som lederen skriver, giver ikke mening. Enhedslisten er ikke en omsorgsorganisation men et politisk parti, der kæmper for udbrede demokratiet til alle dele af samfundet.

Venlig hilsen

Martin Mørch,

Vejsmarkvej 16, Grættrup,

7870 Roslev

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland