Gå til hovedindhold
Debat

Om parkering og kommunal ordentlighed

10-09-2018 KL. 11:41
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er min overbevisning, at kommunen svigter borgerne ved nu at have afgjort, at man ikke vil sætte penge af til at håndhæve den tidsbegrænsede parkering i midtbyen. Enhver ved, at så er der i realiteten ingen begrænsning.

Og hvad så? Ja, så er det for eksempel tit umuligt at få stillet sin bil, når man vil op på biblioteket.

Og byens handelsfolk har forståelige frustrationer over, at deres kunder kan have svært ved at »komme af med bilen«, når de vil på indkøb.

Og hvad er det for et billede af Skive, man giver turisterne, når de længe må køre rundt i Skive med søgerblik og opleve byen som en trafikalt lukket og snæver by for fremmede at ankomme til. Velkommen til Skive!

De 100.000 kroner årligt, som en kontrol i fremtiden formodes at ville koste kommunen/os, må anses for en beskeden sum i forhold til den lettelse, det vil være for os mange bilister at kunne bruge byen uden at skulle sidde og bande ved rattet.

Politikernes argumenter for deres beslutning (Skive Folkeblad 5.9.) finder jeg ejendommeligt tyndbenede:

»Det er urimeligt, at skatteyderne skal betale for parkerings-kontrol på den måde«, siger Jens Peter Hedevang, uden at komme ind på, hvad det til gengæld koster mange borgere af dagligt besvær.

Og Bente Østergård henviser til byens erklærede ordentligheds-princip og udtaler:

»Jeg synes ikke, det er ordentligt at give folk en bøde for at parkere«, siger hun, og så fortsætter hun med denne selvfølgelighed:

»Jeg synes, det er mere ordentligt, at vi sørger for, at der er de parkeringspladser, der er behov for«.

Jeg foreslår, at vi, indtil kommunen har fået denne ordentlighed på plads, betaler, hvad det koster med en parkeringsvagt. Lad os få parkeringerne reguleret, så vi alle kan være her - bedst muligt.

Med venlig hilsen

Ingvar Glad,

Kirkevej 26A,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland