Gå til hovedindhold
Lokalt

Omfattende vejarbejde giver dyk i omsætning: »Vi håber, at vores kunder bliver ved med at komme«

27-09-2020 KL. 06:48
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Resenvej i Skive er meget slidt. Nu bliver vejen sat i stand, og det glæder også folk, der driver butik på vejen.

Samtidig håber de, at deres kunder husker dem, mens arbejdet står på. Der vil være adgang til deres butikker hele tiden, men i perioder med besvær frem til sommeren 2022, når arbejdet slutter.

- Jeg tror, at alle borgere er glade for, Resenvej bliver sat i stand. Vi kan da godt være bekymret for, at vi også har en butik, når vejarbejdet er færdig, men vi håber, vores kunder bliver ved med at komme, siger Anne Johnsen, der sammen med sin søster Mette Johnsen er daglig leder af tankstationen F24 på Resenvej.

Længere ude ad Resenvej driver Malene Jakobsen Ostebiksen.

- Du må godt i overskriften skrive, at Resenvej stadig er åben! Selv om min butik ligger i den ende af Resenvej, som skal sættes i stand til sidst, kan jeg godt mærke, der har været færre kunder, siden vejarbejdet begyndte forrige mandag. Jeg håber, folk vil bruge de få minutter ekstra, det kræver at komme til butikkerne på Resenvej, mens vejarbejdet står på. Heldigvis har jeg, ligesom Anne og Mette, loyale kunder, som har lovet, at de nok skal holde fast ved mig under vejarbejdet, siger Malene Jakobsen.

Anne og Mette Johnsen mærkede et markant dyk i omsætningen, efter vejarbejdet gik i gang.

- Skiltningen var ikke så god. Bilisterne kunne ikke se, de kunne komme ind til os. Det ændrede Skive Kommune hurtigt. Vi har følt os lidt kørt over af kommunens folk, men jeg synes, vi har en god dialog med kommunen nu, siger Anne Johnsen.

Kørebanen på Resenvej er 8,5 meter bred. Den nye udgave af Resenvej får nye fortove, cykelstier og ny kørebane, ligesom der kommer bede med træer og buske og p-pladser i den sydlige side af vejen. Det gør, at kørebanen på den nye Resenvej bliver syv meter bred. Butiksindehavere er bekymret for, at det vil begrænse trafikken på vejen.

- Resenvej skal gerne blive ved med at have den trafik, godt 3.700 biler på hverdage, som den havde, før vi gik i gang med arbejdet. Vi laver vejen efter de anbefalinger, der er, siger Henrik Hjort, der er teamleder hos Skive Kommune.

Butiksindehaverne kalder istandsættelsen af Resenvej for et nødvendigt onde for deres butikker. Vejen vil blive sat i stand etapevis frem til sommeren 2022.

- Vi ville gerne, det kunne gøres hurtigere, siger Anne Johnsen.

- Hvis vi spærrede for trafik på hele Resenvej, kunne vi måske gennemføre vejarbejdet på et år. Men det vil lukke butikker, og det er vi jo slet ikke interesseret i, siger Henrik Hjort.

Bilister i personbiler skal under det nuværende arbejde bruge Porshøjvej og Kielgastvej til omkørsel. De to veje er blevet ensrettet i hver sin retning. Skive Kommune har fået henvendelser fra beboere på de to veje, som ikke er tilfredse.

- Vi kan ikke gennemføre sådan et arbejde uden, at vi kommer til at genere folk i en periode, siger Henrik Hjort.

- Det er vi også klar over og accepterer, siger Malene Jakobsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland