Gå til hovedindhold
Kultur

Opera-akademi er fortid i Skive: Sommerkurser flytter til Skagen

13-02-2019 KL. 14:58
Empty

Her underviser Anne Margrethe Dahl (til venstre), leder af Det Kongelige Operakademi, Clara Cecilie Thomsen under en masterclass i Skive i 2015. Ved flyglet Laurie Otto, lærer på Holstebro Musikskole. Arkivfoto: Steen Don.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Operasangere fra hele verden skifter nu Resenlund i Skive ud med det særlige lys over Skagen.

Det skyldes, at sommerkurserne under Skive International Vocal Masterclass fra i år får nyt hjemsted i Kulturhuset Kappelborg, Skagen og skifter navn til Skagen International Opera Masterclass.

Det oplyser Skive Opera Academy på sin facebook-side.

I over 12 år præsenterede Skive Opera Academy ikke alene et stadigt større publikum ved afsluttende koncerter i koncertsalen i Kulturcenter Limfjord eller i parken ved Resenlund i Skive.

Skive Opera Academy medvirkede - ifølge politikerne i Skive Byråd - også til at udvikle og profilere musikmiljøerne i Skive både lokalt, regionalt og nationalt. Men i de senere år er det økonomiske fodfæste under sommerkurser og efterfølgende koncerter forsvundet.

Det er sket til fordel for Skive Opera Festival, som endnu mangler at få tag i et talstærkt publikum.

Politikerne i Skive Byråd har en evaluering af festivalen, som den lokale komponist Jeppe Leonhard Jacobsen og folk fra Østrig står bag, på økonomiudvalgets dagsorden i næste uge.

Holdet af sangpædagoger og pianister fra Skive Opera Academy, Det Kongelige Teater og Musikkonservatoriet i København tager fat på de internationale kurser i Skagen til august.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland