Gå til hovedindhold
Kultur

Opera-akademi i knibe: Problemer med at betale regninger efter park-koncert

16-03-2018 KL. 06:31
Empty

Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Opera Akademi mistede torsdag aften det meste af bestyrelsen.

Samtidig har foreningen problemer med at betale regninger efter sidste års operakoncert i Resenlunds park.

Skive Opera Akademi har over de seneste 10 år arrangeret den årlige operakoncert Resenlunds park.

Desuden har operaakademiet arrangeret adskillige sommerskoler for både unge professionelle operasangere og sangere fra musikskoler.

Fem af de nuværende seks medlemmer af bestyrelsen trådte ud af bestyrelsen på foreningens generalforsamling i aftes.

Blandt dem er Leo B. Rasmussen (formand), Erik Krogh Kristensen (næstformand) og Peter Bæk, tidligere leder af Skive Musikskole og tovholder på Skive Opera Akademi i adskillige år.

- Erik og jeg varslede sidste år, at vi gerne vil have nye kræfter ind i bestyrelsen. Jeg er personligt kørt træt i det. Det kræver blandt andet meget energi at skaffe sponsorer til Skive Opera Akademi. Jeg er desuden træt af, at vi ikke kan få sikkerhed for, hvordan Skive Byråd vil støtte os, siger Leo B. Rasmussen.

Skive Kommune støtter med de 200.000 kroner, kommunen årligt giver til lejlighedsorkestret Skive Symfoniorkester, hvis eneste opgave de senere år har været de årlige operakoncerter på Resenlund. Desuden gav Skive Byråd sidste år en underskudsgaranti på 120.000 kroner, som Skive Opera Akademi endnu ikke har fået udbetalt - og måske ikke får udbetalt fuldt ud.

Skive Kommune stiller skrappe krav om dokumentation for Skive Opera Akademis udgifter. Operaakademiet er blevet bedt om at aflevere regnskab med uvildig revisorpåtegning. Der er stadig problemer i forhold til udbetalingen af underskudsgarantien for sidste års koncert i Resenlunds park.

Skive Kommunes økonomiudvalg behandlede sagen under den lukkede del af udvalgets møde i tirsdags - og er ikke færdig med at tage stilling til den.

- Jeg har fået information om, at vi måske kun kan få det halve af de 120.000 udbetalt. Det vil være en katastrofe for os, for så kan vi ikke betale de regninger, vi har liggende, siger Leo B. Rasmussen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland