Erhverv

Opfordring fra handelschef: Brug de lokale butikker under nedlukningen

- Hvis du har behov for noget fra en eller anden butik, så kontakt den pågældende butik. De er meget villige til at sælge.

Sådan lyder opfordringen fra handelschef Gitte Mikkelsen, Skive Handel, med fokus på den aktuelle lockdown.

Skive Folkeblads redaktion har bragt flere artikler om butikker, som under lockdown på forskellige måder forsøger at holde gang i forretningen.

Som tidligere nævnt holder nogle butikker åbent, fordi de ingen kompensation kan få fra staten, fordi de pågældende butikker er placeret i en kategori, der for eksempel omhandler letfordærvelige varer.

Andre forsøger at holde gang i forretningen i håbet om, at kunderne også efter corona-lukningen vil huske, at det er muligt at købe de pågældende varer i de lokale butikker.

Handelschefen laver fortsat løbende opdatering af lister over, hvilke butikker, restauranter og andre lokale virksomheder, der holder åbent og på hvilke måder.

- Nogle butikker laver onlinesalg, andre laver takeaway. Nogle har enten webshop eller giver kunderne mulighed for at købe og hente ved døren, siger Gitte Mikkelsen.

Hun henviser til, at blandt andre flere lokale tøjforretninger umiddelbart ser ud til at have succes med at få solgt varer på utraditionelle måder. Og hun henviser til sin egen opdatering på foreningens hjemmeside, hvor det - som tidligere nævnt - er muligt at se, hvilke af foreningens medlemsbutikker der holder åbent, og hvilke der har lukket. Listen bliver løbende opdateret, siger Gitte Mikkelsen.

Hun tror, at tendensen med onlinesalg vil sprede sig. Og som handelschef har hun besluttet at gøre en ekstra indsats ved at skele til de erfaringer, som hendes kollega i Ringkøbing i øjeblikket gør sig. I byen mod sydvest har handelschefen nemlig valgt at besøge butikker og fungere som en slags studievært i forbindelse med onlinesalg:

- Jeg vil spørge vores medlemmer, om de er interesseret i, at vi i Skive Handel gør noget tilsvarende. Det er klart, at hvis 50 siger, de gerne vil, så bliver det spredt ud over lang tid. Men hvis folk er interesseret, så kan vi begynde næste uge, siger Gitte Mikkelsen.

- I Ringkøbing har de virkelig solgt godt på de 25 minutter, handelschefen har været i de forskellige butikker. Det kom bag på dem, hvor godt det var, tilføjer hun.

Når handelschefen udtaler sig om butikker, så gælder det Skive Handels medlemmer, der tælles knap 150, og heriblandt er også frisører, som skal holde lukket. Men også barer og restauranter er på medlemslisten, og nogle af dem laver takeaway, mens andre har helt lukket. Igen opfordrer Gitte Mikkelsen til, at egnens borgere tænker på at støtte de lokale aktører.

De knap 150 medlemmer tæller altså et bredt udvalg af brancher, og det er værd at bemærk, at der lokalt findes mange andre virksomheder, som kæmper for at holde gang i forretningen. Alene i Skives gågader er der ifølge Gitte Mikkelsen 36 virksomheder, som ikke er medlem af Skive Handel.

Handelschefen har netop offentliggjort de seneste 12 måneders salg af gavekort. I løbet af 2020 blev der således solgt gavekort for et beløb på godt tre millioner kroner hos de medlemmer, der har registreret sig som sælger af Skive Handels gavekort.

- Jeg håber, at restauranter og frisører også vil hoppe med og modtage gavekortet. Der kan lige så godt komme flere medlemmer til, så endnu flere kan få en del af kagen, siger Gitte Mikkelsen.

Joan Thora e. Laurberg

joan@skivefolkeblad.dk

»Vi har åbent«, fortæller skiltet uden for Profiloptik i Adelgade, Skive. Skive Handel opfordrer lokale borgere til at kontakte den enkelte butik, for ofte er det muligt at aftale en handel på afstand. Foto: Joan Thora E. Laurberg