Gå til hovedindhold
Erhverv

Oplever stor vækst: Skive-virksomhed runder tre milliarder i omsætning

22-05-2019 KL. 06:12
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Transport- og logistikvirksomheden FREJA Transport & Logistics Holding A/S kommer ud med et tilfredsstillende men ikke prangende resultat for 2018. Igen er det datterselskaberne i Norge og Finland, der leverer resultater over markedsniveau

I 2018 skuffer det svenske selskab atter. 2018 var år ét efter overtagelsen af Transcargo, hvilket har medført en del omkostninger. Den danske del af Transcargo er nu helt implementeret og fusioneret med danske FREJA, og resultatet i datterselskabet i Danmark lever op til årets forventninger.

Det skriver den lokalt baserede koncern i en pressemeddelelse.

Nu er der fokus på selskabet i Polen, hvor der er stor aktivitet på en knap otte hektar stor grund i forbindelse med etablering af et center inden for cargo-delen. Det nye center skal stå klart 1. maj 2020, og det polske selskab overgår til FREJAs it-platform i løbet af 2019.

Ledelsen er optimistisk og nævner en fremtid med fortsat vækst.

Omsætningen hos FREJA Transport & Logistics Holding A/S steg fra 2017 til 2018 knap 23 procent, så den samlede omsætning i 2018 landede på 3,12 milliarder danske kroner.

Resultatet af primær drift blev 51,4 millioner kroner mod 41,6 millioner i 2017.

Årets resultat før skat blev 38 millioner, hvilket er et fald i forhold til 2017, der endte på 59,4 millioner kroner.

Ledelsen begrunder resultatet med, at 2017 var påvirket positivt af engangsindtægter, og at 2018 kæmpede med handels- og integrationsomkostninger i forbindelse med købet af Transcargo.

Koncernens egenkapital er vokset fra 252,2 millioner til 285,5 millioner kroner.

I Norge er der åbnet et nyt kontor i Ålesund, og generelt er udviklingen i datterselskaberne i Norge og Finland meget positive, konstaterer ledelsen. Mens Sverige sidste år ikke formåede at leve op til forventningerne. Blandt initiativerne for at gøre det bedre, er et skift i ledelsen og en investering i salgsorganisationen.

Det svenske selskab budgetterer fortsat med underskud i 2019, og der er fra moderselskabet tilført den nødvendige styrkelse af kapitalen.

Det nye selskab i Polen viser gode takter, og potentialet for fortsat vækst vurderes at være enormt.

Også i Kina har der været en positiv udvikling, både når det gælder omsætning og indtjening, og den tendens ser ud til at fortsætte i 2019.

joan

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland