Gå til hovedindhold
112

Optagelsesprøver røg med, da computere blev stjålet: »Eleverne har fået stjålet deres fremtid«

25-03-2019 KL. 13:07
Empty

Sille Padkjær og William Steen er blevet sat helt tilbage i forhold til deres fremtidsuddannelse. Om en uge skal de aflevere en optagelsesprøve, men al hidtil arbejde er væk. Foto: Pauli Vendelbo

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mandag formiddag var der tårer i øjnene hos en del elever på Krabbesholm Højskole, efter 23 af højskolens elever natten til søndag fik stjålet det arbejde, de har lavet til deres optagelsesprøve til de grafiske designuddannelserne i Kolding og Emdrup.

21 iMac computere og to elev-computere med grafisk arbejde fra den 9. januar og frem til nu var pludselig forsvundet, og ingen af eleverne havde sørget for at sikre deres arbejde med sikkerhedskopier.

- Eleverne har fået stjålet deres fremtid, siger Krabbesholms Højskoles forstander, Kurt Finsten.

Men nu er det tvivlsomt, om alle får afsluttet deres optagelsesprøve, der skal afleveres om en uge.

- Vi tog på Krabbesholm Højskole med henblik på optagelsesprøven, og nu er det hele væk. Jeg var tæt på at give op, da jeg fik det at vide, men jeg sad oppe til klokken et i nat og forsøgte at genopbygge min opgave og min portefølje, siger en af de berørte elever, Sille Padkjær.

- Det mest frustrerende er, at vi ikke fik lavet back up. Det er jo dybt pinligt, at vi ikke fik gjort det, men stemningen på skolen var bare, at sådan noget her ikke kunne ske, siger William Steen, der er elev på højskolen.

Krabbesholm Højskole fortæller, at skolen er meget interesseret i at få data tilbage.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland