Lokalt

Ordblind lærling tog revanche for mobning: Bestod svendeprøven med sølvmedalje

»Du vil aldrig få dig en uddannelse«

»Du kan ikke noget«

»Du er en klovn«

Sådan er der altid blevet talt til Michael Larsen op gennem hans ungdom.

Men tirsdag skulle den ordblinde slagterlærling fra Slagteren i Højslev tage sin store revanche over for dem, der aldrig har troet på ham.

Ved sin svendeprøve klarede han sig så godt, at han fik en sølvmedalje, og han kan nu kalde sig gourmet- slagter.

- Jeg var meget overrasket over, at det gik så godt. Min mester sagde, at der kun bliver uddelt ganske få sølvmedaljer hvert år i hele Danmark, og jeg var den eneste på vores hold, der fik sølv, så jeg er utrolig stolt, siger 26-årige Michael Larsen, der bor i Højslev.

Ved svendeprøven fik Michael Larsen tre 12-taller og et 10-tal, og de flotte karakterer fik han for at dele en halv gris, udskære skinke, oksebov og okseklump samt lave to retter.

Michael Larsen begyndte svendeprøven klokken otte og blev stoppet kvart over tre om eftermiddagen.

- Jeg kunne godt have brugt lidt længere tid, men alligevel fik jeg 12 for min sidste opgave, fortæller han.

Michael Larsen forsøgte sig først som bager, men det opgav han, og i samarbejde Skive Kommune fik han en praktikplads hos slagteren i Højslev.

Det ophold førte senere til en læreplads, som han afslutter 1. november.

- Jeg ved endnu ikke, hvad der skal ske, efter læretiden er afsluttet. Jeg har haft stor fokus på min svendeprøve, men jeg håber da, at jeg kan få lov at blive her, siger Michael Larsen.

26-årige Michael Larsen fra Højslev bestod tirsdag sin svendeprøve som gourmetslagter med en sjælden sølvmedalje. Foto: Slagteren i Højslev