Gå til hovedindhold
Debat

Organisationen, der svigtede

19-10-2020 KL. 11:57
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Socialdirektøren har, siden han blev udnævnt, centraliseret ledelsen, således at der i dag er en del ansatte på Sundhedshuset. Jeg har fra min plads i ældrerådet, flere gange rådet til en organisation, med selvstyrende grupper. Det har jeg fordi jeg selv har haft god erfaring med at opbygge ansatte til at tage ansvar.

Den organisation, som direktøren har opbygget, flytter beslutningerne ind i Sundhedshuset, og væk fra begivenhedernes centrum.

Det giver en organisation med mange uselvstændige ansatte, der overlader beslutningerne til deres overordnede. Derfor må de to alvorlige svigt være styret af personer tæt på toppen.

Den ene svigt er min ven Verner, der søgte hjælp til rengøring. Det handler normalt om tre kvarter hver fjortende dag. Han blev nægtet hjælp. Jeg havde klart bedt om, at man kontaktede lægen, inden der blev truffet afgørelse. Lægen har ikke været kontaktet. Men man havde i visitationspapirerne tilføjet, at der var indhentet lægelige oplysninger. Han endte desværre med at dø i forsøg på selv at støvsuge.

Den andet alvorlige svigt er Christina-sagen, her er der gentagne besøg af sagsbehandlere. Igen må man gå ud fra, at de sender deres observationer til de overordnede, som træffer afgørelser, uden at de selv har besøgt Christina. Her er så udeladt vigtige ting i den skriftlige redegørelse. I begge tilfælde virker det som forsøg på manipulation.

Jeg kan fra beboere, pårørende og ansatte, som jeg har kontakt med, se, at plejehjemmene styres fra centraladministrationen. Det betyder lav motivation på plejehjemmene, selv småting skal gennem hele møllen, hvorfor der er en følelse af, at man ingen indflydelse har. Kontaktråd og venneforening smuldrer, det var tidligere plejehjemmenes sjæl. Fraværet sætter ny rekord, der sker ingen forsøg på mere rationelle arbejdsgange. Det er alt sammen forventeligt, når man vender tilbage til en organisationsform, vi andre lagde bag os tilbage i halvfjerdserne.

Vore politikere er valgt som repræsentanter for borgerne, de udgør den bestyrelse, som skal lede kommunen, de skal tilse, at alt kører hensigtsmæssigt, med en god service til en fornuftig pris.

Det gør man ved at stille krav til direktøren. Vi taler om en person der får i omegnen af en årsløn på 1,5 mio. kr. samt en lukrativ pension og aftrædelsesordning. Jeg har oplevet, at politikerne i stedet har forsvaret hele forvaltningen, hvis jeg rejste kritik. Det er i min verden en fejlagtig loyalitet, politikernes loyalitet burde været hos borgerne. Når politikerne ikke selv har nogen kompetencer, så burde de slå ørerne ud og lytte til andre.

Der var en ting der slog mig, da jeg læste overskriften: »Er der en voksen tilstede«. Jeg husker mine børn, da de var små, dengang sagde de: »Jeg vil selv«, det er meget rammende for politikerne, der sidder i ældreudvalget.

Carl Eiler Carlsen,

Durupvej 33 B, Glyngøre,

7870 Roslev

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland