Gå til hovedindhold
Lokalt

Øv! Ingen priser i finalen til to lokale super-kolleger

13-11-2018 KL. 23:36
Empty

Marianne Sander Olesen(Gul trøje), har indstillet sin kollega Lisbeth Dahl Burchardt til Årets kollega, Her bliver Lisbeth overrasket på Skive Rådhus. Lene Buhl, formand for HK Kommunal i Midt/vest holder tale for hende. Foto: Brian Rasmussen/Fotografhuset

 • Del på Twitter
 • Del på LinkedIn
 • Del på email
Lisbeth Dahl Burchardt, lønkonsulent, Skive Kommune
Sys Tøttrup, pædagog, Børnehaven Birkely, Lem

To kvinder fra Skive-egnen er så værdsatte af deres kolleger, at de fredag aften udvalgt til finalen ud af  de i alt 1760 indstillede kandidater, da HK uddelte prisen som Danmarks Bedste Kollega.

Men lønkonsulent Lisbeth Dahl Burchardt fra Skive Kommune og Sys Tøttrup fra Børnehaven Birkely i Lem må desværre tage den lange tur tilbage til Skive og Salling uden den eftertragtede statuette, som gik til førsteassisten Regitse Pedersen fr Netto i Thisted.

Men et kæmpe skulderklap fik de dog fra scenen af HK's næstformand Martin Rasmussen:

- De mange, der har nomineret en kollega, har spredt god kollegakarma og været med til at gøre hverdagen ude på arbejdspladsen bedre. Det løser naturligvis ikke alle problemer. Der er også andre udfordringer, som kræver særlige indsatser og fælles løsninger som fx stress. Men uanset hvilken udfordringer, vi taler om, så er et godt sammenhold på arbejdspladsen et godt udgangspunkt for at løse det, siger Martin Rasmussen.

Ud over æren og de mange klapsalver fra de omkring 400 tilskuere i Cirkusbygningen, hvor også Danmarks Bedste arbejdspladser blev kåret af Great Place to Work, modtog Danmarks Bedste Kollega også en præmie i form af et arrangement for sine kolleger for op til 25.000 kr.

Her er de 10 finalister, og nogle ord fra de kolleger, der nominerede dem:

 • Danmarks Bedste Kollega Regitse Pedersen, 1. assistent Netto i Thisted: "Altid klar på at hjælpe, uanset om det er oplæring eller vagtbytte. Utrolig fleksibel pige med ben i næsen og en elskværdig personlighed. Jeg har grædt af grin med hende, og hun har været en skulder at græde ved. Hun løfter arbejdsmiljøet til et niveau, hvor alting føles som en leg".
 • Danmarks mest Hjælpsomme kollega Maria Folman Elsborg, teamleder, Scandlines i Gedser: "Maria er altid 'på'. Er yderst behagelig og hjælpsom. Altid smilende og venlig. Er god til at hjælpe og vejlede. Hun taler altid pænt og holder en god tone, uanset hvor travlt der er. Nye kollegaer sætter hun hurtigt ind i rutinerne og gør det på en måde, så alle føler sig værdsat og velkommen".
 • Danmarks mest engagerede kollega Lene Møller, Grafiker, ReproCentret Vejle: "Uanset hvor man møder hende, er det altid med et stort smil. Hun er dybt passioneret omkring sit arbejde, og er enormt dygtig til sit fag. Hun har en smittende personlighed, og er aldrig bange for at udtrykke sin mening, hvilket gør hende til en stærk holdspiller".
 • Danmarks mest ansvarlige kollega Henrik Aabling Daugaard, fysioterapeut, Tagtækkergruppen Odense Kommune: "Henrik spreder altid godt humør på kontoret med sin sindssygt gode humor. Det er aldrig kedeligt at komme på arbejde, når Henrik er der. Henrik er også meget empatisk og fornemmer hurtigt, hvis andre er pressede eller stressede og tilbyder gerne hjælp".

Øvrige finalister:

 • Poul Johansen, systemadministrator IT og indkøb, Odder Kommune: " Han gør altid det bedste for at hjælpe andre, og har du et spørgsmål eller problem, kan du altid komme til ham. Vi har arbejdet meget med arbejdsmiljø i vores afdeling. Her har Poul påtaget sig mange opgaver og ansvar. Han vil altid det bedste for alle".
 • Marianne Bengtson, klinikassistent, Tandlægeskolen København: "Marianne er en fantastisk kollega, fordi hun altid er lyttende aldrig dømmende, viser altid stor empati for alle lag af kollegaer Marianne blev årets studenterven sidste år. Hun er så hjælpsom, taler altid roligt til de studerende, og hos Marianne er der aldrig nogle dumme spørgsmål".
 • Lisbeth Dahl Burchardt, lønkonsulent, Skive Kommune: "Hun er min vejleder, og en dygtig en af slagsen. Uanset travlhed, har hun altid overskud til at hjælpe mig på en lærerig og engageret måde. I situationer, hvor jeg har mistet overblikket, tager hun sig tid til at hjælpe mig, og hun er altid til rådighed, når andre kollegaer har brug for et godt råd".
 • Tobias Falkentoft, økonomi- og it-medarbejder, Glostrup Kommune: "Tobias hedder hjælpsom og omsorgsfuld til mellemnavn. Han tænker på sine kollegaers ve og vel og behov, før sine egne behov. Samtidig er han også AMR og gør alt, hvad der forventes af den rolle og lidt til. Han engageret og tager stort ansvar".
 • Helle Gammelgaard Nielsen, blomsterdekoratør, Langeskov planteskole: "Helle er altid glad og positiv og spreder en enorm motivation. Hun er den, der gør det sjovt at gå på arbejde, og det der gør det rart at komme hjem efter fyraften, fordi der stadig er energi tilbage, så man har overskud til sin familie".
 • Sys Tøttrup, pædagog, Børnehaven Birkely, Lem: "Sys er en humørbombe og altid glad! Hun er altid klar på sjov og går ikke til noget 50 procent. Det er alt eller intet! Hun er ansvarsbevidst og yder altid det bedste. Hun udviser stor empati overfor alle. Hun tænker altid, hvad der er bedst for "holdet" fremfor hende selv".
Retningslinjer for debatten
 • Del på Twitter
 • Del på LinkedIn
 • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland