Gå til hovedindhold
Sport

Over Armstrong og Indurain: Norsk konditals-monster skal køre for coloQuick

07-02-2019 KL. 10:07
Empty

Hans resultater er små, mens hans kondital enormt. Stein-Erik Eriksen er ny mand hos coloQuick, som har påtaget sig opgaven at gøre det norske kraftværk til en dygtig cykelrytter. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Lance Armstrong havde et kondital på 84.

Miguel Indurain kom op på 88, da hans maksimale iltoptagelse blev målt.

Stein-Erik Eriksen er på et laboratorium i Norge målt til lidt over 91. Det er det femtehøjeste kondital, der nogensinde er målt deroppe.

Han er 22 år, han er også cykelrytter - og i 2019 sadler han ud for coloQuick fra Skive.

Det er resultatet af et kort og intenst forhandlingsforløb mellem rytteren og hans respræsentanter og så coloQuicks ledelse.

14 dages snak og et personligt møde, hvor nordmændene kom til Danmark til en uddybende snak har nu ført til en aftale gældende for denne sæson.

Stein-Erik Eriksen er først i en relativt sen alder kommet i gang med at cykle, fortæller sportsdirektør Christian Andersen.

- Han har været langrendsløber og har været på det norske ungdomslandshold, hvor han har gjort det fornuftigt.

- Og så har han brugt cykling som sommertræning sammen med rulleski.

Christian Andersen lagde personligt mærke til rytteren i sommer, da coloQuick var i Norge til et par UCI-løb. Et af dem var enkeltstarten Hafjell GP, hvor Stein_Erik Eriksen stillede op for et mindre norsk klubhold, sluttede som nummer 19 og blev femtebedste normand.

Navnet blev lagret i hukommelsen, og så dukkede Stein-.Erik Eriksen op igen via en norsk kontakt, som sagde, der måske var noget her, coloQuick burde kigge på.

Rytteren kan nemlig have et uudnyttet potentiale. Ifølge Christian Andersen er Sten-Erik Eriksen blev testet på den norske pendant til Team Danmark, Olympiatoppen i Oslo, hvor man ikke kunne forstå nogle store afvigelser fra normalen i Eriksens udåndingsluft.

Det viste sig, han har astma. En sygdom, han kørte med i Hafjell GP.

- Men det er han udredt for nu. Det skete i oktober eller november, og det er derfor, ingen kender ham, siger Christian Andersen, som - uden at kunne huske tallene - ikke mener at have en rytter i sin danske stab, som matcher Eriksen på kondital.

- Han er ikke specielt let, vejer omkring 73 kilo. Men han har en stor lungevolumen, som gør, han kan være en stærk temporytter. Og dem kan vi godt lide, siger Christian Andersen.

Stein-Erik Eriksen kommer ind på coloQuicks hold på lige fod med de øvrige ryttere, som alle er danske. Han kommer derfor også til at køre danske A-klasse løb - der må han tage færgen, mens han vil skulle flyve til de løb i udlandet, han udtages til.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland