Gå til hovedindhold
Ritzau Erhverv

Over tre millioner i køen: Rekordmange i USA melder sig ledige

26-03-2020 KL. 13:50
Antallet af amerikanere, som meldte sig ledige, lød på 3,3 millioner i sidste uge. Det er det højeste antal, siden man startede statistikken i 1960'erne.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

3,3 millioner amerikanere meldte sig ledige i sidste uge. Det er det højeste antal nogensinde, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der er tale om eksplosiv stigning, da ugen før bød på 281.000 nye ledige, og der er samtidig tale om mangedobling fra den tidligere rekord i 1982 på 695.000.

Det var ventet, at sidste uge ville byde på markant flere ledige, fordi USA har været ramt af en delvis nedlukning for at bremse coronavirusset.

Ifølge senioranalytiker Mikael Olai Milhøj fra Danske Bank er tallene alligevel bekymrende og kan virke ildevarslende.

- Vi ved, at høj ledighed kan skabe en negativ spiral, og det er klart én af de største risikofaktorer for, at det her er begyndelsen på en langvarig krise, og at økonomien ikke rettes op igen i løbet af andet halvår.

- Høj ledighed er typisk associeret med lavere forbrug, hvilket medfører behov for færre ansatte og dermed endnu lavere forbrug. Det kan altså være, at det her er snebolden, der starter lavinen, siger han i en skriftlig kommentar.

De amerikanske politikere vedtog natten til torsdag en hjælpepakke til 2000 milliarder dollar, der både skal hjælpe virksomheder og ledige amerikanere.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland