Gå til hovedindhold
Kultur

Overholdt ikke krav til brandsikkerhed: Kommunen lukker legestue

20-02-2019 KL. 15:12
Empty

Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I en halv snes år har Røddings dagplejere indrettet og benyttet en nedlagt staldbygning som heldagslegestue en til to dage om ugen til stor glæde for byens dagplejebørn.

Nu viser det sig, at det hyggelige Bumlehuset, som stedet kaldes, slet ikke lever op til bygningsmæssige lovkrav og brandsikkerhed i forhold til børn og institutioner.

Hvis en bygning benyttes en gang om ugen til samme formål - som for eksempel heldagslegestue - skal den kategoriseres som enten forsamlingslokale eller daginstitution i BBR. Men Østergade 13B i Rødding er i BBR registreret som et udhus - og er på en eller anden måde gået under tilsynsmyndighedernes radar indtil for et år siden, hvor en kommunal bygningskonstruktør blev bekendt med, at bygningen ikke lever op til lovkravene for en heldagslegestue til børn.

Derfor har kommunens Skole- og Dagtilbud nu indstillet al brug af Bumlehuset.

- Jeg synes, at vi har handlet så hurtigt, vi overhovedet kunne. For det tager vi rigtig alvorligt, det her, siger souschef Grethe B. Jørgensen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Kultur

KCL-formand om Bjerres Facebook-strid: »Det gik over gevind« KCL-formand om Bjerres Facebook-strid: »Det gik over gevind«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland