Gå til hovedindhold
Sport

På banen i pausen under Champions League-kamp: Holger fik Anfields græs under fødderne

22-02-2019 KL. 07:33
Empty

Holger B. Christensen på Anfield i gang med at reparere græstæppet i pausen mellem Liverpool og Bayern München. En gigantisk oplevelse for den lokale græsekspert og Liverpool-fan. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Man siger, græsset altid er grønnere på den anden side ...

Og efter tre dage i Liverpool er Holger B. Christensen tilbøjelig til at være enig i den udlægning.

Stadioninspektøren i Skive Kommune er formand for Groundsman Association Denmark, landets forening for græsansvalige på de danske fodboldstadions. Den titel har han haft siden stiftelsen i 2011, og for det mangeårige arbejde blev han fornylig belønnet med titlen som Årets Groundsman 2018.

Ud over et lille trofæ fulgte der en oplevelse for livet med i præmieposen. Holger B. Christensen er kæmpe Liverpool-fan, og derfor skulle han på tur til England og se græsarbejdet i sin favoritklub på nærmeste hold.

Turen foregik mandag til onsdag i denne uge og kulminerede tirsdag aften, da han fik lov at hjælpe til inde på Anfield både efter opvarmningen og i pausen af Champions League-kampen mellem Liverpool og Bayern München.

- Det er en helt anden bane ... Mange kategorier over det, vi er vant til i Danmark. Det var som at gå på kunstgræs, fortæller Holger B. Christensen og sammenligner græssets tilstand med golfbanens green, bare med en anden græstype.

Mandag tog grounds manager på alle Liverpool FC’s tre anlæg, Dave Roberts, så imod den lille danske delegation på to mand. Her var Holger B. Christensen med til at gøre Anfield klar til tirsdagens kamp, blandt andet med at sætte stolper og net op bag begge mål, så tilskuerne ikke risikerede at blive ramt af vildfarne opvarmningsbolde.

Alt lå klar i kassetter bag hvert mål, og der blev desuden sat mobile mål op, så de to keepere - Allison Becker fra Liverpool og Manuel Neuer fra Bayern - ikke skulle varme op ved de permanente mål med risiko for at beskadige græsset.

Efter opvarmningen skulle det hele pilles ned igen - foran over 40.000 forventningsfulde tilskuere.

- Det var en helt vild oplevelse. Vi fik hele optakten med »You’ll Never Walk Alone« med, og de 2500 tyske fans var med til at lave en god stemning, siger Holger B. Christensen, som var på banen igen i pausen.

- Da havde vi seks minutter til at lægge totter på plads og reparere skridmærker. Og vi skulle lige holde øje med og passe på udskiftningsspillerne, som varmede op imens.

Foruden besøgene og deltagelsen i kampen på Anfield var Holger B. Christensen også en tur forbi Liverpool FC’s akademi i Kirkby samt førsteholdets træningsanlæg i Melwood. Og også det var markante oplevelser.

For Holger B. Christensen kom der masser af inspiration med hjem i posen, han kan videregive til de andre danske groundsmen.

Skibonitten er stoppet som formand for foreningen, da han skal være solo-ansvarlig for Skive IK’s nyoprykkede damehold, som skal spille i den tredjebedste hjemlige række, Kvindeserien, i foråret. Men han fortsætter i nedsat form, og kollegerne kan godt glæde sig til at høre om besøget i Liverpool.

Kampen mellem Liverpool og Bayern München sluttede 0-0. Der er returkamp på Allianz Arena i München den 13. marts.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Kultur

KCL-formand om Bjerres Facebook-strid: »Det gik over gevind« KCL-formand om Bjerres Facebook-strid: »Det gik over gevind«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland