Gå til hovedindhold
112

Påbud ikke fulgt: Politiet skal igen se på autoværksted

15-09-2020 KL. 19:51
Empty

Politiet skal nu igen se på Sydbyens Auto her på Gemsevej i Skive. Det skyldes, at ejeren efter ?Skive Kommunes vurdering opbevarer fo rmage udtjente biler på virksomheden. Foto:
Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Midt- og Vestjyllands Politi skal igen se på Sydbyens Auto på hjørnet af Gemsevej og Frisenborgvej i Skive.

Det skyldes, at Skive Kommune har anmeldt virksomheden, fordi den ikke har efterkommet et påbud fra Skive Kommune om at få bragt forhold på virksomheden i orden.

Sagen er, at Sydbyens Auto er registreret som autoværksted. Det betyder, at virksomheden højst må opbevare fem udtjente køretøjer ad gangen. Skive Kommune vurderer, at virksomheden reelt arbejder med autoophug, og det er virksomheden ikke godkendt til.

Miljøfolk fra Skive Kommune konstaterede 2. juli i år, at 33 af køretøjerne hos Sydbyens Auto ifølge vejledning fra Miljøstyrelsen var at betegne som udtjente.

Ejeren af Sydbyens Auto, Joseph Maloba, fik besked på at få dem fjernet og bragt til godkendt autoophugger senest den 15. august. Joseph Maloba har fået fjernet en del udtjente biler siden, men altså ikke nok til, at Skive Kommune vurderer, at han driver lovlig virksomhed. Derfor er Sydbyens Auto nu for anden gang anmeldt til politiet.

Til oktober er det to år siden, Skive Kommune konstaterede, at der foregik ulovlig virksomhed hos Sydbyens Auto. Adressen var pakket med udtjente biler, og mange af dem blev opbevaret på græs eller jord. Det er ulovligt, da det kan forurene jord. Da Joseph Maloba i juni sidste år ikke havde fået bragt dét forhold i orden, anmeldte Skive Kommune ham til politiet.

Politiet droppede sagen, da ejeren fik lavet befæstet underlag med olieudskiller.

Den nye sag og anmeldelse hviler på et andet grundlag. Under et tilsyn i november sidste år så miljømedarbejdere fra Skive Kommune, at der igen stod skrotbiler på græs. Herefter så miljømedarbejderne nærmere på virksomheden. I den forbindelse konstaterede de, at virksomheden er registreret som autoværksted. Dérfor må Sydbyens Auto højst opbevare fem udtjente køretøjer ad gangen.

I marts i år afviste Joseph Maloba over for Skive Folkeblad, at han driver autoophug - han opkøber og eksporterer biler til Afrika. Han ønsker ikke at kommentere den nye anmeldelse til politiet.

Sagen er trukket i langdrag, da der reelt er tale om to sager. Hertil kommer, at kommuner skal overholde regler om blandt andet varsling af påbud. Desuden forsinkede restriktioner som følge af coronavirussen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland