Gå til hovedindhold
Lokalt

Påbud til lokalt plejecenter: To tilsyn kom frem til vidt forskellige konklusioner

28-07-2020 KL. 12:47
Empty

Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

»Lokale plejecentre får topkarakterer i ny rapport«.

Sådan lød overskriften for halvanden måned siden, efter revisionsfirmaet BDO havde været på uanmeldte tilsynsbesøg på kommunens 18 plejecentre.

Blandt andet fik Marienlyst Plejecenter i Resen den næsthøjeste karakter, da den overordnede konklusion lød, at plejen og omsorgen for de ældre beboere på centret var »meget tilfredsstillende«.

BDO var på besøg i august, men tre måneder senere kom det statslige ældretilsyn fra Styrelsen for Patientsikkerhed på besøg på Marienlystvej, og efter en dag med observationer og samtaler kom tilsynet frem til flere markante mangler.

Og denne gang lød konklusionen, at der var »større problemer af betydning for den fornødne kvalitet«.

Den karakter er den næstdårligste, som det statslige ældretilsyn kan give.

- Hvis man vil lave sammenligningen en til en, så er der nogle usikkerheder, fordi de to tilsyn ikke har snakket med de samme mennesker. Men jeg skal ikke kunne sige, hvorfor de to tilsyn kommer frem til forskellige konklusioner, og jeg kan også konstatere, at det statslige tilsyn fandt nogle ting, vi med rette skulle tage os af, siger Lars Olesen, pleje- og visitationschef i Skive Kommune.

Lige nu debatterer politikerne på Christiansborg, hvorvidt det uvildige, statslige tilsyn skal tilføres ressourcer, og om det kommunale tilsyn skal droppes.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland