Gå til hovedindhold
112

Pape efter redegørelse fra Skive: »Vi kommer efter dem, der skaber utryghed«

07-03-2019 KL. 13:29
Empty

- Jeg har fået en del henvendelser fra borgere i Skive, der ikke kan forstå, at politiet ikke længere kan få lov til at passe deres arbejde, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

På baggrund af en episode i Thorupsgade den 4. februar, hvor et medlem af den såkaldte »Porschebande« blev stoppet og efterfølgende tilkaldte flere venner, så politiet blev truet, har justitsminister Søren Pape Poulsen (K) nu modtaget en redegørelse af situationen i Skive.

Dels omkring den konkrete situation den 4. februar, dels mere generelt omkring udfordringerne med grupperingen, der gennem længere tid har skabt utryghed i Skive.

I redegørelsen fra Midt- og Vestjyllands Politi er det beskrevet, hvordan politipatruljen den 4. februar måtte trække en 27-årig mand ud af sin bil, fordi han ikke ville samarbejde.

Allerede da patruljen stoppede bilen, var den 27-årige fører irriteret og opfarende.

Undervejs tilkaldte han fire andre venner, der kom kørende i to biler, og der opstod hurtigt en anspændt stemning, hvor den 27-årige mand og en anden kom med trusler om vold mod politiet.

På baggrund af den anspændte situation valgte politiet at vente med at sigte de to for trusler, og det har Søren Pape Poulsen noteret.

- Jeg har fået en redegørelse omkring den konkrete sag, men den har jeg ikke mere at sige til. Det ser ud til, at politiet har gjort, hvad der var bedst i situationen, og der er siden blevet sigtet to i sagen, så politiforretningen er blevet gennemført efter bogen, siger Søren Pape Poulsen.

Søren Pape Poulsen ønskede også at få klarhed omkring den generelle situation med gruppen, der tæller op mod 15 personer.

Og i redegørelsen er det beskrevet, at lokalpolitiet i Skive allerede nu vurderer, at politiets forstærkede indsats med ekstra betjente har haft en positiv effekt på sikkerheden og trygheden i Skive.

Både borgere, restauratører og politikere har udtrykt tilfredshed med den øgede indsats for trygheden i Skive.

- Det vigtigste for mig er trygheden. Folk skal kunne føle sig trygge i hele landet, og jeg håber, at der nu er sendt et signal om, at vi skal være efter dem, der skaber utryghed. Og jeg forventer, at Midt- og Vestjyllands Politi fremover er ekstra opmærksomme på den her gruppe, siger Søren Pape Poulsen.

Justitsministeren forsikrer samtidig, at den ekstra politiindsats i Skive fortsætter, så længe der er brug for det.

- Der er ikke nogen slutdato på, hvornår den ekstra politiindsats mod den her gruppering stopper. Så længe der er behov for det, vil der være ekstra politibetjente i Skive, lyder det fra Søren Pape Poulsen.

Redegørelsen er nu blevet sendt videre til Folketingets Retsudvalg, men det har mere informerende karakter.

- Der er fra folketingssalen blevet stillet spørgsmål til situationen i Skive, og der skal selvfølgelig være svar på de spørgsmål, lyder det fra ministeren.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland