Gå til hovedindhold
112

Pape forlanger redegørelse: »Jeg har fået en hel del henvendelser fra utrygge borgere i Skive«

07-02-2019 KL. 19:03
Empty

- Jeg har fået en del henvendelser fra borgere i Skive, der ikke kan forstå, at politiet ikke længere kan få lov til at passe deres arbejde, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er ikke gået stille hen, at en politipatrulje i Skive mandag aften måtte trække sig fra en opgave, da en gruppe unge med indvandrerbaggrund rottede sig sammen mod politiet.

Onsdag udtrykte udlændingeordfører for Dansk Folkeparti Martin Henriksen sig i stærke vendinger, og han opfordrede justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til at gå ind i sagen.

Og det er nu sket.

Søren Pape Poulsen fortæller til Skive Folkeblad, at han har bedt Midt- og Vestjyllands Politi om en redegørelse.

- Kriminalitet er lige så alvorlig i Skive som i København, og jeg har bedt Midt- og Vestjyllands Politi om at redegøre for, hvad der skete i den konkrete sag mandag. Jeg skal vide, hvad der er op og ned. Jeg har også bedt om at få klarhed over, om der i øjeblikket er nogle særlige og generelle udfordringer i Skive, siger Søren Pape Poulsen.

Ifølge ministeren er det ikke kun Martin Henriksen, der har henvendt sig, siden episoden blev kendt.

Flere fra Skive-egnen har personligt skrevet til justitsministeren.

- Jeg har fået en del henvendelser fra borgere i Skive, der har givet udtryk for, at det ikke kan passe, at politiet ikke længere kan få lov til at passe deres arbejde. De her borgere er altså utrygge, og det forstår jeg godt, for det må aldrig blive sådan, at en gruppe mennesker skal styre politiets arbejde, og det må ikke blive sådan, at en gruppe mennesker gør en by utryg, lyder det fra ministeren.

I forhold til den konkrete sag mandag mener Søren Pape Poulsen ikke, at det er et udtryk for en kredsreform i politiet eller ej.

Men han erkender, at der kan være brug for ekstra ressourcer.

- Vi er godt i gang med at få flere betjente på gaderne. Når vi går ud af 2019, har vi fået 600 flere betjente, end vi havde i 2015. Og der skal være det antal betjente, der svarer til kriminalitetsbilledet det pågældende sted. Jeg kan ikke love, at der kommer til at ske ændringer i Midt- og Vestjyllands Politikreds, men det vil jeg kigge på, når jeg får den her redegørelse, siger Søren Pape Poulsen.

Justitsministeren fortæller desuden, at han forventer, at sagen fra mandag bliver fulgt til dørs, så det får en konsekvens for de unge.

To af dem er sigtet for trusler.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland