Gå til hovedindhold
Kultur

Peer Gynt i KCL: Mesterlig præstation af Preben Kristensen

25-09-2018 KL. 06:20
Empty

Preben Kristensen føjer med rollen som den ældre udgave af Peer Gynt endnu en pragtpræstation til rækken. Foto: Henrik Petri

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Hvornår er man som menneske sig selv - og hvornår tager selvtilstrækkeligheden over, så man er sig selv nok?

Dette den menneskelige dannelses ultimative balancepunkt er hovedessensen i »Peer Gynt« - det dramatiske digt af Henrik Ibsen, der blev skrevet i 1867.

Aktualiteten forlader næppe nogensinde stykket, der regnes blandt hovedværkerne i norsk dramatik, lyrik og fortællekunst.

I aftes blev en nutidig version vist i Kulturcenter Limfjord (KCL) i Skive - og selv om »Peer Gynt« med sit eksistentielle omdrejningspunkt i vore dage kan virke tungsindigt, lykkes det på forbilledlig vis at levendegøre den diskussion, som stykket gennem 150 år har lagt op til.

Der blev vist fornemt skuespil - med vor egen Preben Kristensen i endnu en mesterlig præstation. Der blev af og til lettet lidt på alvoren, og det skyldes overvejende de gode kræfter, der frygtløst gav sig i kast med de mange roller.

Scenografien var spektakulær, musikeren var i bogstavligste forstand højt hævet over det jævne - og stykket var præget af sine talrige centrale pointer og metaforer.

Læs hele anmeldelsen i tirsdags-udgaven af Skive Folkeblad

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland