Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Pind med borgerlig bekymring - og SV-ønske

13-05-2019 KL. 12:01
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det plejer først at være efter et valgnederlag eller tabt regeringsmagt, at selvransagelsen for alvor tager fart i partier, men tidligere Venstre-minister og Venstre-folketingsmedlem Søren Pind tager allerede nu fat. I et interview i går med Berlingske udtrykte han opsigtsvækkende bekymring over tilstanden i det borgerlige Danmark.

Søren Pind forlod dansk politik for godt et år siden, og han er en interessant røst, der har været med i det borgerlige regeringssamarbejde - og nu kan se det hele lidt udefra.

Søren Pind mener, at det borgerlige Danmark lider af en slags »islamitis«, hvor man lader udlændingepolitik fylde alt, smider grundlæggende værdier over bord og dermed har banet vejen for ekstreme kræfter, der nu truer selve vores syn på mennesker.

Til Berlingske siger han, at en »grundangst har fået lov til at gnave sig ind på os«. På udlændingeområdet taler han om en »dødedans« udført af Venstre, DF og Socialdemokratiet, hvor forløbet er, at hver gang et af de tre partier foreslår en stramning, hopper de to andre automatisk med og foreslår noget, der går endnu længere.

Og ifølge Søren Pind er det så med til at så frø til mere ekstreme holdninger, som de udfoldes af Nye Borgerlige og ikke mindst Rasmus Paludans parti Stram Kurs, som Pind i øvrigt ikke tøver med at kalde »nazistisk inspireret«:

- Når han er nazistisk inspireret, må man jo sige det. Hvad er det, han kalder ledelsen i sit parti? Er det ikke rigsledelsen? Og hvad er det, han vil? Han vil deportere danske statsborgere. Altså - come on. Vi ved godt, hvad det er. Og når det er sådan, skal man sige det, siger Søren Pind til Berlingske.

Søren Pind tilføjer, at der i udlændingepolitikken har været en »masse åndssvag symbolpolitik, som er fuldstændig gak«.

Han nævner maskeringsforbud, håndtryk for dansk statsborgerskab og den faste grænsekontrol som eksemp­ler:

- Grænsekontrollen blev indført - og det kan jeg sige nu - i direkte strid med min og politiets anbefaling, fordi vi anså det for ressourcespild. Det kunne ikke baseres på nogen faglighed. Det blev udelukkende til, fordi man følte et politisk pres.

Gårsdagens interview med Søren Pind efterlader ingen tvivl om, at han forlod dansk politik i protest mod den kurs, som den borgerlige regering førte:

- Jeg følte, at jeg sad i en spændetrøje, hvor bukserne til sidst ikke kunne holde. Derfor gik jeg, siger han til Berlingske.

Søren Pind følger tæt med i dansk politik, og han melder sig nu blandt tilhængerne af en S-V-regering. Han mener, at der er et voksende ønske om politisk ro og tyngde og et ønske om at markere en »grænse til ekstremismen«. Flere borgmestre fra både S og V har de seneste dage også talt for en S-V-regeringsalliance. Ikke overraskende har både Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) lagt luft til den mulighed, men derfor kan den jo godt komme på tale, hvis de politiske forhandlinger efter valget - og strømmen af ultimative krav fra partierne - bliver så omfattende, at der ikke tegner sig flertal for andre muligheder.

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland