Gå til hovedindhold
Debat

Plads til klimaet i finansloven

12-09-2020 KL. 07:57
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I sidste uge offentliggjorde regeringen deres finanslovsudspil, hvor der ikke var afsat ekstra penge til klimahandling. Faktisk var der ikke mange linjer om klimahandling i det hele taget. Det er for dårligt.

Vi står ikke kun midt i en coronakrise, men også en klimakrise og en biodiversitetskrise. Derfor mener SF, at store dele af krigskassen skal øremærkes til klimaet. En del af disse penge skal afsættes til kommunale initiativer. Kommunerne er dem, der er tættest på virksomheder og borgere, og som det store organ, de er, både vil og kan tage en del af ansvaret for at nedbringe CO2-udledningen.

Nu mangler det bare, at vi giver dem de rette midler til at kunne påtage sig det ansvar.

Ved at øremærke en del af pengene til grøn omstilling i kommunerne, har vi mulighed for at skabe nye jobs og dermed bidrage til at løse ikke kun klimakrisen men også de økonomiske udfordringer ved coronakrisen.

Vi skal investere i energirenoveringer i offentlige bygninger, vi skal gøre transporten grønnere, og vi skal opkøbe vores landbrugsjord og erstatte det med natur og skov.

Det nytter ikke noget at glemme én krise, fordi der er opstået en ny. Finansloven skal ikke kun ruste Danmark mod coronakrisen, men også mod klimakrisen.

Signe Munk,

klima- og

energiordfører, SF,

Christiansborg,

1242 København K

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland