Gå til hovedindhold
Kultur

Plan godkendt: Idræts- og kulturpark i Skive holdes fri for boliger

29-08-2018 KL. 11:42
Empty

Denne illustration er fra planen om at udvikle en idræts- og kulturpark ved Skive Stadion og Skive Museum.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Byråd godkendte tirsdag en plan for udvikling af en idræts- og kulturpark i området ved Skive Museum, Skive Stadion og Dyrskuepladsen i Skive.

Planen udspringer af Skive Kommunes arbejde med at udvikle Big Blue Skive 2040, der handler om udvikling af Skive by ved å og fjord.

Den nu vedtagne plan for idræts- og kulturfaciliteter i området omkring stadion er lavet i samarbejde med interesserede borgere og brugere af området.

Realiseringen af idræts- og kulturparken anslås at ville koste 20 millioner kroner. Hertil skal lægges tre millioner kroner, som Skive Tennisklub får brug for til at samle alle baner og bygge nyt klubhus på dyrskueplads-siden af Engvej. Det er klubben indstillet på. Den plads, som bliver ledig på museums-siden af Engvej skal bruges til aktiviteter og parkering.

Muligheden for at bygge boliger på det areal har været rejst, men det afviser Skive Byråd.

Området beskrives som aktivt men indadvendt - det spiller ikke sammen med byen og omgivelserne.

Det skal ændres. Det skal være lettere at bevæge sig ind i området - det skal invitere ind. Der skal være boldbaner, legeelementer og stier i området, så det får en bevægelse og en sammenhæng, som området vurderes at mangle.

Skive Kommunes overordnede mål med området er skabe et idræts- og kulturcentrum, hvor organiseret og uorganiseret idræt finder sted, og hvor de fine naturmæssige kvaliteter bliver forstærket.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland