Gå til hovedindhold
Erhverv

Polemik om byggeri: Entreprenør og kommune i slagsmål om stiforløb

20-08-2020 KL. 07:08
Empty

Den sti, Skive Kommune og entreprenør Kaj Ove Madsen længe har diskuteres, skal forbindes til broen her over Skive Å. På den anden side af broen skimtes Kaj Ove Madsens jord til venstre og Skive Kommunes jord til højre. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Entreprenør Kaj Ove Madsen, Skive, vil ikke finde sig i, at Skive Kommune vil placere en sti på hans jord.

Derfor er han og Skive Kommune endnu ikke helt enige, når det gælder udformningen af »Elværkskvarteret« mellem Skive Å og Brårupgade i Skive. Her ejer både Skive Kommune og Kaj Ove Madsen jord. Kaj Ove Madsen ejer jorden, der tidligere i mange år husede maskinforretning. Kaj Ove Madsen vil bygge boliger på jorden. Det er helt i overensstemmelse med den helhedsplan for Elværkskvarteret, som Skive Byråd godkendte i februar sidste år.

Helhedsplanen indholder også stier, og det er her, få meter skiller Skive Kommune og Kaj Ove Madsen, og som forsinker iværksættelse af en lokalplan for Kaj Ove Madsens byggeri.

Big Blue Skive, planen for udvikling af Skive by langs Skive Å, beskriver en »syning«, der skal »sy« de to sider af Skive Å i byen sammen.

Syningen er et stiforløb, der skal sno sig om åen. Hvis en sti i Elværkskvarteret, mellem Bårupgade og åen stien langs åen skal forbindes uden knæk til broen over Skive Å Elværkskvarteret og Lidl på den anden side, kræver det, at Kaj Ove Madsen sælger jord til Skive Kommune eller bytter jord med kommunen.

Kaj Ove Madsen skal på den anden side have plads til sit kommende byggeri på sin jord. Det presser også stien mellem Brårupgade og åen. For at få tilstrækkelig luft til kommende byggeri kan Kaj Ove Madsen ikke acceptere den stiføring, Skive Kommune har lagt op til.

Skive Kommune og Kaj Ove Madsen har længe forhandlet om stiens forløb. I juni blev man enige om at forløb, der ville give stien et lille knæk, for at den rammer broen over åen. Den løsning kræver, at Skive Kommune bytter jord med Kaj Ove Madsen eller køber jord af ham.

Senere kom Kaj Ove Madsen med et nyt forslag, der trækker stien/»syningen« lidt længere mod syd - ind på Skive Kommunes jord - hvor der ifølge planen for Elværkskvarteret skal været et regnvandsbassin.

- Kaj Ove Madsen godkendte stiens forløb i juni, hvorefter han kom med et nyt forslag. Vi fastholder det, Kaj Ove Madsen og Skive Kommune blev enige om i juni. Vi håber, at Kaj Ove Madsen går med, så vi kan komme videre med Elværkskvarteret, siger Jens Peder Hedevang (V), formand for Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø.

Kaj Ove Madsen kan ikke være med.

- Skive Kommune bestemmer selv, om vi skal gå i gang. Hvis kommunen vil ekspropriere min jord, kræver det, at det sker for almenvellets skyld. Det er uden betydning for almenvellet, om den sti ligger tre-fire meter til den ene eller den anden side, siger Kaj Ove Madsen.

Han ser frem til et møde senere i august med Skive Kommune om det kommende byggeri.

Anders Bøge (SF), næstformand i Udvalget for Teknik og Miljø, gælder sig også til, at Kaj Ove Madsen går i gang med at bygge.

- Det har været meget polemik om det byggeri. I juni blev vi enige om et stiforløb, som begge parter skrev under på. Når Kaj Ove Madsen selv har godkendt et stiforløb og underskrevet aftale med Skive Kommune, så står vi selvfølgelig fast på det, siger Anders Bøge.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland