Gå til hovedindhold
Lokalt

Politianmeldt af kommunen: Hem-bo må ikke bo på sin grund

17-02-2019 KL. 10:56
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I denne uge blev 66-årige Jytte Grådal meldt til politiet af Skive Kommune.

Årsagen er, at Jytte Grådal ikke har efterkommet det påbud, som kommunen gav hende for en måned siden.

Her blev Jytte Grådal bedt om at fjerne sin bevægelige bolig med tilhørende skur, der står på en grund på Rudemøllevej i Hem.

Bolig og skur skulle være fjernet senest 4. februar. Det er ikke sket.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået anmeldelsen fra Skive Kommune, og den handler om bebyggelse og beboelse på grunden. I anmeldelsen står det også beskrevet, at den anmeldte ikke har tilskønnet at lovliggøre forholdene på adressen, siger politikommissær Poul Østergaard.

Forurenet jord

Jytte Grådal købte i marts 2018 grunden på Rudemøllevej for 20.000 kroner.

Hun vidste godt, at der nok var noget uldent ved grunden, siden den var så billig.

Hun undersøgte tingene, inden hun skrev under, og det endte med, at hun forfulgte sin drøm om at bo på den enkle måde i et tinyhouse på i alt 17 kvadratmeter.

- Jeg er ikke tilhænger af konkurrencelivet, og jeg trives i det enkelte, og så var den her grund min base for mig og mit lille hus, siger Jytte Grådal.

Men Skive Kommune kunne ikke acceptere, at Jytte Grådal boede mere end seks uger på grunden med sit tinyhouse.

Hvis hun skulle blive boende, krævede det, at hun søgte en byggetilladelse, og en sådan kunne kun gives, hvis jorden blev erklæret forsvarlig at bo på.

Tidligere har der været aktivitet fra en produkthandler på adressen, som kan have forurenet jorden.

De jordprøver, der kan sikre en byggetilladelse, kan Jytte Grådal ikke betale, og i stedet har hun søgt forskellige dispensationer for at kunne få lov til at blive boende på sin grund.

Hun mangler stadig svar fra de ansøgninger.

- Det koster op mod 50.000 kroner, hvis jeg skal have foretaget de jordprøver, og så ved jeg jo ikke engang, om jeg kan få en byggetilladelse bagefter. Så jeg kan jo risikere, at jeg smider 50.000 kroner ud til ingenting, siger Jytte Grådal.

Håber på positivt svar

Skive Kommune vil ikke udtale sig i sagen, da den nu er overgået til politiet.

Men Poul Østergaard har bedt kommunen om alt materiale i sagen, da han vil være sikker på, at forvaltningsloven er blevet overholdt, da kommunen gav Jytte Grådal et påbud.

- Det bliver en sag for os, hvis forvaltningsloven er overholdt, og den anmeldte har overtrådt påbuddet. Men det kan jeg ikke se ud fra de papirer, jeg nu har fået, og de supplerende oplysninger får jeg i næste uge, siger Poul Østergaard.

Indtil videre bliver Jytte Grådal boende på sine få kvadratmeter, og hun har forhørt sig hos kommunen og borgmester Peder Christian Kirkegaard i forhold til, hvor hun kan få lov at køre sit hus hen, mens sagen kører.

Det har hun ikke fået svar på endnu.

- Jeg ved ikke, hvor jeg skal køre hen med mit hus, så jeg håber, der kommer et positivt svar på noget, inden jeg bliver slæbt herfra, siger Jytte Grådal.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland