Lokalt

Politichef deler ikke DF-bekymring: »Der er langt fra utilpassede unge til en ny Porschebande«

Den nye stationsleder af Viborg og Skive Politi, Christian Toftemark, er ikke helt enig med Peter Skaarup (DF).

- Jeg deler ikke hans bekymring for, at politiet ikke kan klare den nuværende situation i Skive, siger han og fortsætter:

- Det er vores vurdering, at der er en 10 stykker, der skaber uro i og omkring Skive. Cirka halvdelen af dem er toneangivende, og den anden halvdel følger bare med. Vi ved, hvem de er, og hvor de færdes, og vores udekørende patruljer er opmærksomme på dem, siger han.

Peter Skaarup udtrykte tidligere på ugen, at han var bekymret for, at ballademagerne i Skive skulle udvikle sig til en ny Porschebande.

- Det er klart for mig, at der er nogle indvandrere, der er kommet til Danmark, der hverken kan eller vil efterleve vores normer. Det er rystende adfærd, og vi skal tage det i opløbet, sagde retsordføreren.

Den udlægning afviser Christian Toftemark dog.

- Det er unge mennesker på 15 år, og der er rigtigt langt fra utilpassede unge, der laver noget, de ikke må, til organiseret bandekriminalitet. Alene adgang til kontakter er ikke noget, man bare tilegner sig. Med det setup og samarbejde vi har med kommunen og forebyggelsesafdelingen, så deler jeg ikke den bekymring, siger stationslederen.

Fra politiets side er man dog enig i, at hvis der er noget, så skal det tages i opløbet. Derfor handler det tværfaglige samarbejde om at stoppe en uheldig udvikling, der kan ende med en kriminel løbebane.

- Vi har et stærkt samarbejde med de sociale myndigheder, og vi har fået en masse erfaringer efter Porschebanden, og de erfaringer kommer os til gavn nu. Jeg føler, at vi fuldt ud er i stand til at tage os af situationen, siger han.

Christian Toftemark understreger også, at der altid vil være nogen unge, der laver hærværk og har en støjende adfærd.

- Vore patruljer i Skive og vores efterforskningsafdeling er meget opmærksomme på sagerne, og de bliver prioriteret højt, siger han og fortsætter:

- Vi går ind for forebyggelse og hjælp, men jeg må også slå fast, at når man begår kriminalitet, så skal man straffes. Derfor får dem på 15 også domme, men sammen med dommen bliver de lagt under Ungdomskriminalitetsnævnet, hvor vi ved fælles hjælp kan hjælpe dem ud af en uheldig løbebane. Det er bedst for alle parter, at vi får dem på andre tanker.

Arkivfoto