Gå til hovedindhold
Debat

Politidirektørens afgang

24-03-2020 KL. 14:48
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Politidirektør Jens Kaasgaard træder tilbage efter 43 år ved politiet og fordi han ikke kan få en afskedsreception med skåltaler osv. pga. corona krisen, så har han rundsendt et »skriv« bl.a. til Skive Folkeblad. (uge 8 d.å.)

I »skriv’et« står: »Jeg kan kun sige, at det har været en fantastisk tid og jeg kan også med sikkerhed sige, at jeg forlader en fantastisk arbejdsplads og at politiet aldrig har været bedre«.

Dette selvpral kan vi ikke rigtig nikke genkendende til i Skive og må konstatere at Kaasgaards virke har været dårligt for såvel politiet som for byen.

Mens Kaasgaard har haft travlt med at lave Fort Kaasgaard i hjembyen Holstebro og har brugt millioner på at bygge nyt, indføre fremmedgørende it-systemer og uddanne chefer og ledere til den mægtige organisation med sig selv i toppen, så har man samtidig slagtet politistationen i Skive; sparet, lukket, fyret og omdirigeret så ingen efterhånden ved, hvad der er op og ned.

Som borger og restauratør i Skive var oplevelsen, at der ikke var noget politi i en lang periode efter man nedlagde den døgnbemandede politistation. Det kom så helt bag på politiet, at når de ikke ville være tilstede og passe deres arbejde med politistation og patruljering, så var der andre der godt ville overtage styringen med byen. Narkoen flød, Porsche bande og rockergrupperinger tog mere og mere over. Narko blev handlet mere og mere åbenlyst, der blev delt dummebøder ud fra kriminelle og mange unge skæbner blev lokket ind i narkoens verden fordi det var så nemt tilgængeligt i den periode.

Nattelivet var overladt til sig selv og vi restauratører måtte selv forestå al justits omkring vold, overdreven druk, unge under 18 problemet, kampen om at holde narkoen ude fra vore steder og alt det andet, der hører med til driften.

Politidirektøren opdagede ikke noget. Kaasgaard havde travlt med at lave stor organisation og dyrke sit ego i Holstebro. »Vi har gode erfaringer med at sende en vogn«, som han sagde.

Nå, så kom som bekendt sagen med Porsche banden, hvor politiet blev nødt til at trække sig og det var nok på det tidspunkt, der gik en prås op for politiet og man begyndte at blive opmærksom på, at noget var galt i Skive.

Dårligt politiarbejde igen, så aflyttede man telefon i alt for lang tid omkring Porsche-banden inden man skred ind med sigtelser til hele 270 personer (svarende til 1 % af Skives befolkning!)

Det var en dårlig byttehandel. Holstebro stjal vores politistation og Skive fik til gengæld endnu en god omgang negativ branding.

Det vi så oplever nu, er et vældig aktivt politi, der rigtig vil vise de har styr på Skive igen.

Så hvor vi før ikke havde nogen patruljering og interesse om Skive, Skives borgere og byens natteliv, der kører man nu virkelig på med patruljeringer, infovogn på torvet, flexpatruljer og narkofolk. Og hvor det før var restauratøren der skulle styre sit sted, der skal restauratøren nu ikke tro man er noget og politiet nærmest overfalder os med bøder og pålæg og laver sager. Det er meget utilfredsstillende og politiarbejdet har udviklet sig til noget vilkårligt rod under Jens Kaasgaards ledelse. Det er i høj grad gået ud over Skives borgere og Skives renommé.

Med tak for optagelsen

Morten Konge Nielsen,

John Bull Pub, Skive,

Furvej 13,

Selde,

7870 Roslev

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland