112

Politiet advarer personer med »gamle« navne

Kære Ingeborg, Anker og Edith

Det her er en advarsel til jer og alle andre, der har navne, der klinger af den ældre generation.

Sådan lyder indledningen til en advarsel fra Midt- og Vestjyllands Politi efter en del sager, hvor det virker som om, at svindlere er gået målrettet mod personer med »gamle« navne.

- For eksempel blev en 77-årig kvinde ringet op på sin fastnettelefon af en mand, der hævdede at være fra kvindens pengeinstitut. Han fortalte, at der var hævet 9000 kroner fra kvindens visa-dankort. Han skulle bare bruge koden og hendes kreditkort - så kunne han hjælpe hende. Kort efter ringede det på døren, og kvinden afleverede sit kort, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Så kender du en Ingeborg, Anker, Edith eller andre, der kunne være næste offer på svindlernes liste, så giv gerne en hjælpende hånd med at klæde dem på til at være kritiske, når fremmede mennesker ringer og beder om personlige oplysninger, koder eller andet.

Den 77-årige kvinde slap i øvrigt med skrækken.

- Kortet blev spærret, uden at der var hævet noget på kontoen. Andre er desværre sluppet mindre heldigt fra de overbevisende svindleres fupnumre, fortæller Midt- og Vestjyllands Politi.

Arkivfoto