Lokalt

Politiet frafalder sag mod Knud Bjerre om dokumentfalsk

Midt- og Vestjyllands har lagt en anmeldelse af Knud Bjerre, medlem af Skive Byråd for Skive-Listen, ned.

Rikke Henriksen, tidligere formand for Kulturelt Samråd i Skive Kommune, anmeldte i maj Knud Bjerre for dokumentfalsk, fordi Knud Bjerre på en ansøgning om støtte til indkøb af et eventtelt havde anført Rikke Henriksen og Kulturelt samråd som medansøgere. Knud Bjerre og Rikke Henriksen talte først på året om indkøbet, men Kulturelt Samråds bestyrelse hørte ikke mere, før medlemmerne læste om indkøbet i Skive Folkeblad.

Politiet stoppede efterforskningen af sagen, da man ikke fandt en rimelig formodning om, at Knud Bjerre havde begået noget strafbart. Politiet lagde især vægt på, at Knud Bjerre ikke havde nogen hensigt om at skaffe sig selv eller andre uberettiget vinding.

Den ophedede debat om forløbet satte også spor i Skive Byråd, idet Knud Bjerre påstod, at Dansk Folkepartis medlem af Skive Byråd Peter Mousten Vestergaard skulle have presset Rikke Henriksen til at anmelde ham. Dansk Folkeparti i Skive Byråd meddelte herefter, at det ikke ville være med i et forlig om Skive Kommunes budget for 2019, hvis Skive-Listen var med. Tirsdag godkendte Skive Byråd endeligt budgettet - og både DF og Skive-Listen er med.

Da byrådet havde seminar om budgettet først i september lovede Knud Bjerre Peter Mousten Vestergaard en offentlig undskyldning for påstanden om, at Peter Mousten Vestergaard skulle have presset Rikke Henriksen til at anmelde ham til politiet. Den havde Peter Mousten Vestergaard ikke fået inden byrådsmødet tirsdag eftermiddag. Det gjorde det svært for Peter Mousten Vestergaard at stemme for budgettet.

- Jeg har svært ved at indgå aftaler med folk, jeg ikke kan have tillid til, sagde Peter Mousten Vestergaard.

- Jeg gjorde ikke noget ulovligt, da jeg lavede den ansøgning om støtte til eventteltet. Jeg vil gerne give dig en undskyldning, så vi kan se fremad, sagde Knud Bjerre.

Peter Mousten Vestergaard takkede:

- Så kan vi se fremad.

Eventteltet blev i stedet for Kulturelt Samråd anskaffet af en ny forening, Foreningen for Skiveegnens Eventtelt, og det kom til Skive, så det kunne tages i brug under Skivemødet. Polemikken om Knud Bjerres ansøgning på vegne af sig selv og Kulturelt Samråd gjorde, at Skive Byråd afstod fra at give støtte til indkøb af teltet. Teltet kan lånes af foreninger i Skive Kommune.