Gå til hovedindhold
Lokalt

Politiker om udvisning af mor og datter: »Retssikkerheden er væk«

23-05-2018 KL. 16:24
Empty

Sofia Montenegro skal forlade landet tre uger før hun afslutter 9. klasse. Foto: Pauli Vendelbo

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Det er vildt, vanvittigt og absurd.

Sådan lyder det fra Andreas Steenberg, medlem af Folketinget for Radikale Venstre og opstillet i Skivekredsen, om den udvisningssag, der om få uger sender 16-årige Sofia Montenegro og hendes mor tilbage til Brasilien.

Andreas Steenberg mener, det er fuldstændig vanvittigt, at lovgivningen på den her måde rammer en mor og datter, der intet forkert har gjort.

Tværtimod er de velintegreret i det danske samfund.

- Sofia klarer sig rigtig godt i skolen, og så smider man hende ud lige inden, hun skal tage sin afgangseksamen i folkeskolen. Og ligeledes siger man til moren, at hun ikke opfylder loven, selv om hun har opfyldt de krav, der var, da hun kom hertil. Hun har handlet i god tro, og hun har ingen mulighed for at ændre sin situation, siger Andreas Steenberg.

Folketingspolitikeren er helt med på, at det er fair at stille krav til de mennesker, der kommer til landet, men han har meget svært ved at forstå, at man på den her måde pludselig ændrer på de forudsætninger, man har stillet op for Bettina Montenegro og hendes datter.

- Det svarer lidt til, at man er kommet i mål, og så rykker man lige målstregen og siger, at de skal løbe lidt længere. Og så giver man dem ikke engang muligheden for at løbe videre. Det er helt absurd, og for mor og datter er retssikkerheden fuldstændig væk, når man ændrer loven med tilbagevirkende kraft, siger Andreas Steenberg og fortsætter.

- Hvis man ændrer loven, så skal den gælde for dem, der kommer til landet fra det tidspunkt, loven bliver ændret. Det skal ikke gælde for dem, der er kommet hertil og er i gang med uddannelser og andet, lyder det fra Andreas Steenberg.

Han vil nu tage sagen op med Inger Støjberg, og han håber, der kan findes en mulighed for dispensation.

- Jeg håber, der kan findes en løsning, når vi også har med et barn at gøre, der er mere dansk end brasiliansk. Det her kan ikke være rigtigt, siger Andreas Steenberg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), men den kommer i avisen torsdag.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland