Gå til hovedindhold
Lokalt

Politikere giver grønt lys: Nu skal omfanget af kommunalt ansattes pauser tjekkes

14-12-2019 KL. 10:05
Empty

Ansatte i Skive Kommunes ikke-overenskomstaftalte pauser skal kortlægges.Genrefoto: Astrakan/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommune skal nu afdække omfanget af pauser ud over overenskomstaftalte blandt medarbejdere hos Skive Kommune.

Det har økonomiudvalget under Skive Byråd godkendt.

Undersøgelsen er en følge af, at Skive Byråd tog den med, da byrådet samlede sig om Skive Kommunes budget for næste år.

Undersøgelsen skal, ud over at kortlægge omfanget af ikke-overenskomstaftalte pauser, også sammenligne med samme typer af pauser i nabokommuner.

Medarbejder-repræsentanter i Skive Kommunes hovedsamarbejdsudvalg opfatter undersøgelsen som et udtryk for mistillid fra byrådets side.

- Det skal de vel sige. Det er ikke godt, at ledelsen af en organisation ikke ved, hvordan pauser afholdes i organisationen. Jeg synes, medarbejdere bør rose Skive Byråd for at forsøge at få en oversigt over omfanget af ikke-overenskomstaftalte pauser i kommunen. Det er også helt i orden, at vi for eksempel får afdækket, om folk inden for for eksempel pleje har samme pauser som folk i for eksempel Park og Vej, siger Preben Andersen (DF), medlem af Skive Byråd og Økonomiudvalget.

- Jeg forstår udmærket de medarbejdere, der kan opfatte sådan en undersøgelse som et udtryk for mistillid. Hvis man vil have sine medarbejdere til at gøre en ekstra indsats, skal man have tillid til dem. Desuden kan man ikke lægge alt ind i et regneark, siger Anders Bøge (SF), medlem af Skive Byråd og Økonomiudvalget.

Han støtter undersøgelsen, da SF er med i forliget om Skive Kommunes budget for 2020.

I 2012 forsøgte Dansk Folkeparti at få annulleret aftalte, betalte kaffepauser, som Skive Kommunes medarbejdere har. Det kunne have sparet Skive Kommune for mindst syv millioner kroner pr. år, forlød det dengang. Det lykkedes ikke Dansk Folkeparti at vinde gehør for forslaget.

Resultatet af den kommende undersøgelse af pauser skal forelægges politikere hen på foråret.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland