Erhverv

Politikere giver grønt lys: Nyt supermarked i Skive-bydel vil være godt for området

- Det vil være godt at få maskinfabrikken ud af området og få en butik ind i stedet for.

Sådan siger Jens Peder Hedevang (V), formand for teknik- og miljøudvalget i Skive Kommune, efter at udvalget tirsdag behandlede en anmodning om at sætte gang i planlægningen af en ny dagligvarebutik på Egerisvej 2 - i krydset ved Brårupvej.

Et enigt udvalg godkendte en indstilling fra forvaltningen om, at man går i gang med at planlægge området, og at man lægger ud med en to ugers fordebat, hvor borgere og andre interessenter kan sende forslag og idéer ind til planlægningen.

Det er butikskæden Aldi, der ønsker at opføre en 1200 kvadratmeter stor butik, der skal ligge lige over for en eksisterende Rema 1000 på det andet hjørne af Brårupvej. Faktisk har supermarkedskæden allerede lavet en aftale med Brårup Maskinfabrik, der i dag ejer bygningerne, om at købe stedet, hvis der i sidste ende bliver grønt lys for projektet.

Der skal nemlig både en ny lokalplan og et kommuneplanstillæg til, før Aldi kan rage maskinfabrikken ned og søge om tilladelse til at bygge en butik i et plan i stedet. I første omgang ser det hele dog lovende ud.

- Det vil være alletiders at få maskinfabrikken væk fra et område, hvor der i fremtiden skal være flere boliger, og der var bred enighed om i udvalget, at det var en god idé. Der er ikke noget til hinder for, at vi kan godkende en butik der, siger Jens Peder Hedevang.

Han mener, at maskinfabrikken på grund af arbejdsstøj passer dårligt ind i et kommende boligområde.

- Der bliver også noget aflæsning af varer om natten, men det vil give mindre støj med et supermarked end en maskinfabrik, og den støj, der bliver, vil også blive håndteret - blandt andet med en støjvold, siger Jens Peder Hedevang.

Han erkender, at der vil gå noget omsætning fra andre butikker - især Rema 1000 på den anden side af gaden, hvis der kommer en Aldi.

- Men det er ikke vores opgave at tænke på, om de kan få det til at gå. Vi synes, det er godt, at der er nogle, der vil investere i Skive, siger han og påpeger, at et større udbud af butikker også må være gavnligt for forbrugerne.

Aldi har en aftale om at købe bygningerne af Brårup Maskinfabrik, hvis det i sidste ende bliver politisk godkendt, at Aldi må bygge en butik på stedet. På den anden side af vejen ligger allerede en Rema1000.  Foto: Hanne Skibsted