Lokalt

Politikere slutter fred: Bjerre måtte give en undskyldning i byrådsalen

Der skulle undskyldninger til, for at freden og fordrageligheden blev genoprettet i forbindelse med byrådets behandling af det kommunale budget for 2019.

Knud Bjerre måtte undskylde, at han før sommerferien påstod, at Peter Mousten Vestergaard, medlem af byrådet for Dansk Folkeparti, var involveret i anmeldelsen af ham.

I byrådet meddelte Peter Mousten Vestergaard, at han vanskeligt kunne stemme for Skive Kommunes budget for næste år, hvis ikke Knud Bjerre gav den undskyldning, som Mousten Vestergaaard var blevet lovet, da politikerne først i september holdt budgetseminar på Hotel Strandtangen.

- Jeg har svært ved at indgå aftaler med folk, jeg ikke kan have tillid til, sagde Peter Mousten Vestergaard.

Knud Bjerre undskyldte altså og beklagede, at der røg en finke af panden under den ophedede debat om forløbet omkring hans arbejde på at skaffe et eventtelt, som foreninger i Skive Kommune gratis kan låne.

- Jeg gjorde ikke noget ulovligt, da jeg lavede den ansøgning om støtte til eventteltet. Det har jeg nu politiets ord for. Jeg har på intet tidspunkt været i tvivl om det, og derfor var det også ekstra sårende, at Peter Mousten Vestergaard gentagne gange skrev på Facebook, at jeg havde begået dokumentfalsk, og at han derfor ikke syntes, at jeg var værdig til at sidde i Skive Byråd, siger Knud Bjerre.

Peter Mousten Vestergaard erkender, at debatten på Facebook dengang gik for vidt.

- Det vil jeg gerne undskylde. Man skal ikke udtrykke sig på den måde, siger han. Jens Kristensen

Knud Bjerre og Peter Mousten er ikke enige i om Mousten og Rikke Henriksen kender hinanden. Arkivfotos