Gå til hovedindhold
Kultur

Politikerne skal træffe afgørelsen: Skive-egnen kan få ny kulturuge

13-01-2020 KL. 06:19
Empty

Foto fra en tidligere kulturfestival på Posthustorvet. Arkivfoto: Lars Rasborg

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skal Skive-egnen have en kulturuge?

Det bliver op til politikerne i Skive Kommunes kultur- og fritidsudvalg at afgøre, fordi den europæiske kulturregion har omlagt sit strategiske arbejde, så den regionale Kulturfestival »Genopdag« ikke umiddelbart bliver gentaget i 2020.

Den blev i 2019 afholdt på foranledning af den europæiske kulturregion i 19 kommuner, og Skive Kommune deltog aktivt i festivalen med cirka 25 store og små kulturarrangementer.

Det er kultur- og fritidsforvaltningen, der foreslår kulturfestivalen afløst af en kulturuge, og i politikernes dagsorden står der:

- Kulturfestivalen og dens arrangementer opnåede positiv opmærksomhed i de lokale medier, og dannede grobund for nye samarbejder mellem kulturaktører - og deraf nytænkende arrangementer, som ellers vanskeligt kunne være skabt og/eller have opnået samme grad af synlighed.

Forvaltningen vurderer, at der er interesse fra Skiveegnens kulturaktører til at gentage en lignende satsning i Skive Kommune i 2020 – bl.a. fordi de oplevede, at festivalarrangementerne i 2019 generelt nød opbakning fra publikum.

Skive Kulturuge skal finde sted den 19.-27. juni og inkludere to weekender. Forvaltningen vil arbejde for at sætte steder og foreninger fra hele kommunen i spil, så der sikres en geografisk spredning af arrangementerne.

Kultur- og fritidsudvalget bliver bedt om at bevilge 70.000 kroner fra sin kulturpulje, og derudover skal Kulturelt Samråd afsætte minimum 60.000 kroner, som arrangører kan søge. Markedsføringen af kulturugen ventes at beløbe sig til godt 40.000 kroner.

På den måde forventes det, at borgere i alle aldre tilbydes kulturoplevelser, de ellers ikke ville få, at borgerne opnår et øget kendskab til egnens kulturaktører,- tilbud,- og steder, at kulturforeninger- og institutioner tænker sig selv og deres virke ind i et større perspektiv og udfordres til at nå nye målgrupper og prøve kræfter med nye arrangementer og at der etableres nye samarbejder.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland