Gå til hovedindhold
Kultur

Politisk flertal støtter plan: Museum på vej mod million-udvidelse

16-08-2018 KL. 06:26
Empty

Visualisering: Arkitektfirmaet Andreas Ravn

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Merete just

just@skivefolkeblad.dk

Går det som et flertal i kultur- og fritidsudvalget i Skive Byråd håber, skal der afsættes op til tre millioner kroner i det kommende, kommunale budget til en gennemgribende ansigtsløftning til Fur Museum.

Arkitektfirmaet Andreas Ravn, Balling, har lavet tegninger, der viser en udvidelse på 275 kvadratmeter og et økonomisk overslag, der inklusiv optimering af gæsteforhold, herunder handicaptoiletter, personaleforhold, p-pladser, udearealer og uforudsete udgifter beløber sig til 7,2 millioner kroner.

- Personalet oplever, at der af og til kommer busselskaber, hvoraf halvdelen af passagererne bliver siddende i bussen, fordi de synes, det ser for uindbydende ud og virker for dyrt at besøge museet på Fur, siger Annette Torp (V), Tøndering, der er formand for Museum Salling.

Arkitektfirmaet Andreas Ravn har lavet tegninger, der viser en udvidelse på 275 kvadratmeter og et økonomisk overslag, der inklusive optimering af gæsteforhold, herunder handicaptoiletter, personaleforhold, p-pladser, udearealer og uforudsete udgifter beløber sig til 7,2 millioner kroner.

Renoveringen og udvidelsen af Skive Museum, der indvies senere i sensommeren, koster 30 millioner - og udvidelsen bliver på 100 kvadratmeter.

- Tegningerne viser, hvordan en en tilbygning i museets gård kan overdækkes og omdannes til en ny indgang og ankomsthal. Det bliver noget ganske andet end i dag, og alene håbet om, at moleret kan ende som verdensarv er allerede begyndt at trække særlige typer af turister til, forklarer Annette Torp.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland