Gå til hovedindhold
Lokalt

Preben Andersen: Drop kommunalt tilsyn

31-07-2020 KL. 15:20
Empty

Preben Andersen har bedt om at få en analyse af omfanget af ikke-overenskomstaftalte pauser i hele Skive Kommunes organisation og ikke kun på plejeområdet. Arkivfoto: Lars Rasborg

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

To tilsyn kom frem til to vidt forskellige konklusioner i forbindelse med ældretilsyn hos Plejecenter Marienlyst i Resen.

Og det får nu udvalgsformanden for ældreudvalget i Skive Kommune, Preben Andersen (DF), Nr. Søby, til at foreslå, at man kun benytter sig af et enkelt tilsyn.

Og det skal være et statsligt tilsyn.

Udvalgsformanden slår samtidig fast, at forslaget ikke skal ses som en direkte kritik af det arbejde, som BDO har udført for kommunen.

- Jeg har stor tiltro til, at et revisionsfirma udfører deres arbejde ordentligt, men ved at få ét tilsyn kan man få strømlinet, hvad det er, man skal kigge efter. Og på den måde kan vi få mere klarhed, siger Preben Andersen.

Det er en del af lovgivningen, at kommunerne skal føre tilsyn med plejen og omsorgen på plejecentrene, så derfor vil det kræve en lovændring, hvis der kun skal være et statsligt tilsyn.

Det er først i denne uge, at påbuddet til Plejecenter Marienlyst er kommet frem i offentligheden, men ifølge Preben Andersen har han og de andre politikere heller ikke hørt noget, før det stod i avisen spalter. Og det er han mildest talt ikke tilfreds med.

- Det er ikke godt nok, at jeg sidder som formand for kommunens ældreudvalg, og at jeg så ikke bliver orienteret om de her ting. Da jeg læste om påbuddet i denne uge, fik jeg noget af en mavepuster, siger Preben Andersen.

Preben Andersen fortæller, at afdelingen Gnisten på Plejecenter Marienlyst er det sted, hvor Skive Kommune gennem de seneste år har haft størst problemer. Der har været mange klager fra både personale og pårørende, men Preben Andersen var af den opfattelse, at der løbende var handlet på tingene, og at det nu kørte, som det skulle.

- Derfor gør det her ondt på mig, for jeg troede, der var 100 procent styr på tingene på Marienlyst, lyder det fra Preben Andersen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland