Lokalt

Presset er lettet på vaccinesteder: I den kommende uge bliver der oprettet nye tider

Sidste uges voldsomme pres på bookingsupport er lettet, og nye vaccinationssteder er på vej i alle kommuner i Region Midtjylland.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse, udsendt fredag.

Flere folk ved telefonerne har sammen med et fald i antallet af henvendelser til Region Midtjyllands bookingsupport normaliseret ventetiden.

I sidste uge blev ventetiden for nogle borgere urimelig lang, mens andre ikke kom igennem, men blev opfordret til at prøve igen senere.

Status er nu, at borgerne kommer igennem på telefonen, at køen fungerer og ventetiden er kort, oplyser regionen.

17. februar er status på antal vaccinerede i Region Midtjylland: 62.265 borgere har påbegyndt vaccinationsforløb, hvilket svarer til 4,68 procent af borgerne i regionen.

Og 39.532 borgere er helt færdigvaccineret (de har altså fået to stik). Det svarer til 2,97 procent af befolkningen i regionen.

Bookingsupport er Region Midtjyllands tilbud til borgere, der er fritaget for at bruge NemID og derfor ikke selv kan bestille tid til vaccination på vacciner.dk.

Supporten har de samme muligheder som andre brugere af www.vacciner.dk.

Der bliver oprettet nye tider til booking efterhånden som vaccinen ankommer. I øjeblikket arbejdes der på at etablere vaccinationssteder i de kommuner, som ikke i forvejen har et vaccinationscenter. De nye vaccinationssteder klar i løbet af uge 9.

I næste uge (uge 8) planlægges en sidste runde med førstegangsvaccinationer på de midlertidige vaccinationssteder. Der bliver re-vaccineret på de samme vaccinationssteder i ugerne 9 og 11, oplyser regionen.

Planlægningen af vaccinationer på sociale botilbud er i gang i samarbejde med kommunerne. Vaccinationerne kommer til at foregå på samme måde som på plejecentre, så det er praktiserende læger, der vaccinerer, og alle beboere bliver vaccineret samtidigt.

pew

Arkivfoto