Gå til hovedindhold
Lokalt

Professor: Borgmester var inhabil i vindmølle-sag

09-10-2019 KL. 15:22
Empty

Arkivfoto: Thomas Köser

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaaard (V) vil anbefale Skive Byråd at erklære ham inhabil i sagen om opførelsen af 13 store vindmøller i og ved GreenLab Skive i Kåstrup.

Det sker efter, at en professor i forvaltningsret har oplyst til Skive Folkeblad , at borgmesteren er inhabil i Skive Byråds behandling af den lokalplan, der skal bane vej for vindmøllerne. Årsagen er, at Peder Christian Kirkegaard er medlem af bestyrelsen for Energifonden Skive, som Skive Kommune har skudt kapital ind i. Energifonden Skive er medejer af det selskab, som har søgt kommunen om tilladelse til at rejse vindmøllerne.

Borgmesteren rejste ikke spørgsmålet om sin habilitet i økonomiudvalget og Skive Byråd, da de to fora behandlede lokalplanforslaget første gang. Men han vil ikke lade sagen gå om, da det ikke kommer til at ændre noget.

- Der kan muligvis være begået en procedurefejl, Men den kommer ikke til at ændre noget. Jeg har ikke brug for, at vi forsinker arbejder med udvikling af GreenLab Skive ved at lade behandlingen af den lokalplan gå om, siger Peder Christensen (S), Skive Kommunes 1. viceborgmester.

Det var onsdag ikke muligt at skaffe en eksperts vurdering af, om sagen bør gå om.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland