Gå til hovedindhold
Debat

Racisme og religiøsitet

29-11-2019 KL. 12:04
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I læserbrevet »Venstre i vildrede« d. 28. november i Skive Folkeblad stiller Erik Mortensen spørgsmålet »Vil det så sige, at Institut for Menneskerettigheder heller ikke ved, hvad racisme er? Når de skriver, at »Racisme er diskrimination eller fordomme baseret på race, hudfarve, afstamning eller nationale eller etnisk tilhørsforhold.«« Dermed udelukker Erik Mortensen, at religiøst tilhørsforhold skulle have noget at gøre med racisme.

Det er korrekt, at Institut for Menneskerettigheder et sted bruger denne definition, men læser man andre af instituttets udgivelser og definitioner, citeres Straffelovens § 266 b korrekt: »Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Bemærk venligst, at ordet »tro« også er en del af definitionen i racismeparagraffen. Dermed falder argumentationen om, at muslimer ikke skulle være omfattet af racismeparagraffen væk.

Man kan derfor ikke beskylde dem, der tror på Tora’en, Bibelen, Koranen eller andet for bestemte samme egenskaber.

Venlig hilsen

Else Stokholm,

Frederiksdal Alle 72 A,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland