Gå til hovedindhold
Ritzau Politik

Radikale vil endnu ikke pege på overborgmester i København

09-11-2017 KL. 11:15
Radikale Venstre København holdt et ekstraordinært medlemsmøde, hvor socialordfører Mia Nyegaard blev valgt som ny spidskandidat.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Med kun halvanden uge tilbage af valgkampen har De Radikale i København endnu ikke lagt sig fast på, hvem partiet peger på som overborgmester ved kommunalvalget.

Det skriver spidskandidat Mia Nyegaard (R) i et svar til Ritzau på Twitter.

Tidligst lørdag bliver der meldt noget ud, da hun de næste dage har kaffemøder med "alle partiets spidser".

Mia Nyegaard var et relativt ubeskrevet blad, indtil hun overtog posten som spidskandidat efter den nu afgåede beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

Anna Mee Allerslev trak sig som spidskandidat og borgmester, efter at en række partifæller åbent undsagde hende, som følge af en række møgsager, der havde rod i, at hun gratis lånte rådhussalen til sin bryllupsreception.

Valgforsker Kasper Møller Hansen, Københavns Universitet, har peget på, at der bliver rørt grundigt rundt i gryden i københavnsk kommunalpolitik, hvis valgresultatet ender, som en Voxmeter-måling antyder.

Socialdemokratiet og De Radikale går tilbage, mens Enhedslisten og SF holder skansen, og Alternativet stormer ind.

Går SF, Enhedslisten og Alternativet sammen, kan de derfor tage overborgmesterposten ifølge målingen.

Alternativet har heller ikke peget på en overborgmester endnu, men har snævret det ind til Enhedslistens eller Socialdemokratiets kandidat.

Dermed er det stadig oppe i luften, om overborgmester Frank Jensen (S) får endnu en periode, eller om Enhedslistens spidskandidat, Ninna Hedeager Olsen, kan iføre sig borgmesterkæden.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland