Gå til hovedindhold
Debat

Regeringens miljøpolitik

12-02-2020 KL. 11:05
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er ikke meget lille Danmark kan gøre på verdens plan, hvis ikke de store lande vil være med. Men vi kunne jo starte med at løse problemer her hjemme, det vil sige vandproblemer, den er jo rivende gal med vore vandløb, hvordan vore åer er bleven til tilløb, i stedet for afløb, godt nok har det regnet meget, men den store synder er overfladevand fra byerne, det har kommunerne jo bare sendt ud i vore vandløb. Det er jo kolossalt, det vand der komme fra byområderne, ja også de små landsbyer, har jo også nu deres afløb, så langt så godt.

Men vi ser jo hvor galt det er gået, huse og landbrugsjord stå under vand, men det er jo ikke en problem, der lige er opstået. Gudenåen har jo været fuld til randen, hvis ikke den er løbet over sine bredder - i mange år takket være overflade vand fra byområderne, som jo nok er årsag til 90 procent af vandproblemerne. Skal en år være et afløb, skal der være mindst 30 cm, fra overkant til vandet i åen.

Så jeg synes, regeringen skulle se at få klaret det problem, herhjemme i første omgang, så kan de jo selvfølgelig redde hele verden senere, for det med grødeskæring, det slår ikke til, der skal laves større passage i vandløbene, der hvor der er flaskehalse, og det kan ikke ske for hurtig, det at kommunerne vil tænke over det nok et par år er jo simpelthen katastrofalt, for det er mennesker, det går ud over, vi skal have helt anderledes boller på suppen, vi skal se virkeligheden i øjne, vi vil få mere vand fremover, men alligevel bor vi i et dejligt land. Lad os bliver ved med det.

Peder Futtrup Andersen,

Svalevej 6, Mønsted,

8800 Viborg

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland