Lokalt

Regeringens nye plan: Skiveegnen står til at få opfyldt stort trafikønske

Skiveegnen står til at få et kæmpestort ønsker opfyldt i regeringens nye infrastruktur-udspil »Danmark Fremad«, som finansminister Nicolai Wammen netop har fremlagt på et pressemøde i Kalundborg.

Ifølge planen skal Rute 34 udvides fra Skive til Haderup nord for Herning.

TV Midtvest skrev tidligere på dagen, at Rute 26 udvides til 2+1-vej fra Hanstholm og til Skive, men i det officielle udspil er der kun nævnt strækningen fra Hanstholm til Sallingsundbroen. TV Midtvest har siden rettet oplysningen.

Regeringen har med udspillet i alt afsat 46,9 milliarder kroner til vejområdet i nyt udspil for fremtidens infrastruktur og 39,5 milliarder kroner direkte til kollektiv trafik. Tæller man igangværende projekter med, løber udspillet op i 160,7 milliarder kroner. Hertil reserveres der knap 13 milliarder kroner til vej- og metroforbindelse til bydelen Lynetteholm i København. Ifølge regeringen handler det overordnet om »at binde Danmark stærkere sammen frem mod 2035«. Det skal ske ved eksempelvis at mindske problemer med kødannelse. Det er især vejnettet, som tilgodeses. Det er tale om udvidelser, forlængelser og opgraderinger. Og specielt motorvejene skal have et ansigtsløft. Hvis det altså står til regeringen. Fra diverse organisationer og politiske partier er der kritik af, at regeringen svigter klimaet og den grønne omstilling med sit fokus på mere motorvej. Det har eksempelvis Danmarks Naturfredningsforening og regeringens støtteparti Enhedslisten allerede udtalt. Ifølge regeringen er udspillet dog »i sig selv CO2-neutral«.

Vi arbejder på at få en kommentar fra borgmester Peder Christian Kirkegaard (V).

/ritzau/pean

Kommuner i Nordvestjylland har i mange år kæmpet for at få gjort blandt andre veje Rute 34 mellem Skive og Herning bredere, da den er en flaskehals i forhold adgangen til motorvej. Arkivfoto: Lindy Jørgensen