Gå til hovedindhold
Sport

Regnen lagde en dæmper på Kalkmineløbet (+stort galleri)

31-05-2019 KL. 11:57
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Regnen og det dårlige vejr lagde kristi himmelfartsdag en dæmper på dele af dette års udgave af Kalkmineløbet i området omkring Mønsted og Daugbjerg.

Det var ikke de aktive løbere, det gik ud over. Det var mere stemningen og hyggen under og efter de mange løb, der led et knæk.

- Vi havde forskellige musikbands til at spille på scenen, og de andre år har folk siddet og nydt musikken og en øl. Det kunne de ikke rigtigt i år, fordi det var for koldt, og løberne tog også hurtigere hjem, end de plejer, så det var lidt ærgerligt, siger Rasmus Jønsson, der sidder med i styregruppen bag Kalkmineløbet.

Godt løbevejr

Men regnen generede ikke løberne, mens de var i gang.

Flere gav faktisk udtryk for, at det var godt løbevejr, og selv om regnen kunne gøre ruterne glatte nogle steder, var der næsten ingen faldskader.

- Folk passede på og tog deres forholdsregler, så der var ikke mange uheld, hvis der overhovedet var nogle. Og i år var der så heller ikke nogen, der fik problemer med dehydrering, siger Rasmus Jønsson.

Festlighederne begyndte allerede klokken 6.30, da de mest hårdføre løbere blev sendt ud på 10-timers løbet, der populært kaldes »Dracula«.

20 løbere havde lyst til den menu, og nogle nåede op på at løbe hele 84 kilometer i løbet af de 10 timer.

- Det er meget imponerende, at nogle kunne løbe så langt under de her forhold. Det må man tage hatten af for, siger Rasmus Jønsson.

3200 løbere og 250 hjælpere

I løbet af dagen blev der med jævne mellemrum sat gang i nye løb. Og det var både fra Mønsted og fra Daugbjerg.

Der var ruter på 6,5 kilometer, en halv- og helmaraton, og der var også den såkaldte »Badman«, hvor man skal løbe 52 kilometer.

Det hele blev rundet af med en kvart maraton, og de sidste af de godt 3200 løbere var i mål ved 17-tiden.

- Halvanden time efter, at sidste løber var i mål, var det hele ryddet op omkring kalkgruberne. Der var 80 hjælpere tilbage, som hjalp med oprydningen, og de fik noget at spise efterfølgende. I løbet af dagen var 250 frivillige med til at få det hele til at fungere, og selv om vejret var trist, så blev det en succes, siger Rasmus Jønsson.

Det var 11. gang, at Kalkmineløbet blev afviklet, og overskuddet fra løbet går til organisationen Børnenes Ven og Hospitalsklovnene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland