Gå til hovedindhold
112

Rekordfå har anmeldt lomme- og tasketyverier under corona

03-08-2020 KL. 08:30
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Under coronakrisen er der blevet anmeldt rekordfå lomme- og tasketyverier i Danmark.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Opgørelsen dækker over andet kvartal, hvor coronakrisen har betydet aflysninger af store arrangementer og råd om at holde afstand til andre mennesker.

I andet kvartal er der i alt blevet anmeldt cirka 2000 lomme- og tasketyverier. Ud over at det er rekordfå, så er det 69 procent færre anmeldelser end i samme periode sidste år.

Ifølge Isabell Bang Christensen, fuldmægtig i Danmarks Statistik, har det typiske niveau for lomme- og tasketyveriet i andet kvartal ligget på knap 8000 anmeldelser, når man ser på de seneste fem års gennemsnit.

- Det store fald vidner altså om, at lomme- og tasketyvene har haft særdeles svært ved at begå sig i en virkelighed med afstandskrav, med færre som bruger den offentlige transport og uden store offentlige arrangementer såsom koncerter, siger Isabell Bang Christensen i en pressemeddelelse.

I andet kvartal i år er det største fald i antallet af anmeldte lomme- og tasketyverier sket i Københavns Kommune. Her er antallet faldet med 76 procent i forhold til andet kvartal sidste år.

På trods af det store fald er næsten halvdelen af alle anmeldelser om taske- og lommetyverier kommet fra Københavns Kommune i andet kvartal i år.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland